Companiile private pot să depună proiecte în vederea obținerii de finanțare pentru crearea sau extinderea spațiilor de producție și pentru dezvoltarea serviciilor. Joi, 23 februarie, este prima zi în care se pot depune cereri de finanțare – în cadrul Priorității de investiții 2.2 „Sprijinirea creării și extinderea capacității avansate de producție și dezvoltarea serviciilor” a Regio-Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 – în vederea creării și extinderii capacităților de producție și a dezvoltării serviciilor companiilor private.

Companiile private care pot să beneficieze de aceste fonduri nerambursabile trebuie să fie societăți sau societăți cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, a întreprinderilor mici sau a celor mijlocii.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest anunță că termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este data de 23 august 2017, la ora 12:00.  Depunerea acestora se va putea face exclusiv prin intermediul aplicației electronice MySMIS disponibilă la adresa http://2014.mysmis.ro.

Acest apel de proiecte este de tip competitiv cu depunere la termen, proiectele primind finanțare în funcție de punctajele obținute în cadrul etapelor de evaluare și în limita alocării financiare pentru Regiunea Vest – 20,36 milioane euro.

Finanțarea nerambursabilă acordată în cadrul acestui apel de proiecte vizează investiții în mediul urban – cu excepția întreprinderilor mijlocii în cazul cărora locul de implementare al proiectului poate să fie și în mediul rural – ce constă în:

  • construirea/modernizarea/extinderea spațiilor de producție/servicii; dotarea cu active corporale (echipamente), necorporale (licențe, programe software, brevete), inclusiv cu instrumente de comercializare on-line.

Această componentă este finanțată prin Ajutorul de Stat Regional.

  • implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății; activități specifice procesului de internaţionalizare (participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni comerciale).

Această componentă este finanțată prin Ajutorul de Minimis.

Valoarea eligibilă a unui astfel de proiect trebuie să fie de minimum 200.000 euro și nu poate depăși 1 milion de euro. Contribuția solicitantului de finanțare, din valoarea eligibilă a proiectului, diferă în funcție de componenta prin care se acordă finanțare, precum și în funcție de forma de organizare:

  • proiecte finanțate prin componenta Ajutor de Stat Regional

o        45% pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici

o        55% pentru întreprinderile mijlocii

  • proiecte finanțate prin componenta Ajutor de Minimis – 10% pentru toate tipurile de solicitanți.

Condițiile specifice de accesare sunt detaliate în cadrul Ghidului specific acestui apel de proiecte – ghid care se găsește pe pagina web a ADR Vest (www.adrvest.ro), la secțiunea Ghiduri de finanțare/Apeluri lansate.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari, ADR Vest organizează joi, 2 martie, începând cu ora 10:00, un seminar online în cadrul căruia se vor prezenta și discuta secțiunile cererii de finanțare din cadrul aplicației electronice MySMIS. Seminarul este gratuit, dar participarea se face doar în baza unei înscrieri prin accesarea link-ului https://attendee.gotowebinar.com/register/2175773363541154049.

Seminarul se adresează atât celor interesați de accesarea finanțărilor nerambursabile acordate în cadrul priorității de investiții 2.2, cât și celor interesați de obținerea unei finanțări prin intermediul Priorității de Investiții 2.1.A Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri–Microîntreprinderi.

Articolul precedentȘedintă ATOP. Vezi principalele teme dezbătute
Articolul următorPrins în timp ce transporta cu căruța indicatoare rutiere furate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.