Reprezentanții companiilor timișene participante la misiunea economică organizată de CCIA Timiș în Statele Unite ale Americii, au luat parte la recepția oferită de Ambasada României la Washigton cu ocazia Zilei Naționale a României, în prezența a numeroși oficiali ai administrației americane, reprezentanți ai corpului diplomatic din Washington, membri ai comunității româno-americane, personalități din mediul academic, cultural și de afaceri din Statele Unite.

În discursul susținut, Ambasadorul României în SUA, E.S. Dan-Andrei Muraru, a evocat beneficiile apartenenței României la NATO, amintind că în 2024 vom marca două decenii de la momentul aderării, precum și contribuția României la securitatea UE.

Prezentă la eveniment, Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a subliniat rolul diplomației culturale și extraordinara putere unificatoare a artei. Ministerul Culturii susține iniţiativele care duc la creşterea vizibilităţii României în Statele Unite, fiind un puternic liant cultural al comunităților românești.

Pe lângă partea profesională, programul misiunii economice timișene, desfășurat în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie, la Washington, New York și Miami, a cuprins și vizitarea unor obiective turistice de interes.

Articolul precedentEditura „Victor Babeş” – 15 ani de activitate
Articolul următorLansare de carte: „Vincențiu și Victor Babeș, figuri strălucite ale Banatului”, autor: Sabin Ionel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.