A fost lansat primul vaporaș pe Bega! Timișoara este primul oraș din țară cu transport în comun pe apă

Vaporașul Decebal a fost astăzi testat pe Bega. Potrivit municipalitatii, timisorenii se vor putea plimba cu el de la 1 iunie. Conducerea primăriei, reprezentanții ai R.A.T.T și ai firmei Spat Yard au lansat la apă, în zona Iosefin, primul vaporaș. Acesta a fost adus pe un trailer și ridicat cu o macara, iar apoi lansat pe apă.

Ambarcațiunile au o capacitate de 50 de locuri, lungimea de 12,7 m și lățimea de 4,9, au o punte deschisă, dar și un salon închis, în care vor exista scaune. Toate cele şapte vaporaşe au primit câte un nume: Burebista, Decebal, Traian, Glad, Huniade, Savoya şi Economu. Ambarcațiunile sunt asemănătoare cu vaporașele din Veneția. Au fost construite la Galați, fiind testate pe Dunăre, iar conform primarului, comisia spune a primit nota 10 plus. Timp de cinci ani, vaporașele vor fi destinate gratuit agrementului.

Achiziția celor șapte ambarcațiuni care vor circula pe Bega face parte dintr-un amplu proiect european, care a inclus și amenajarea malurilor Begăi. Cele şapte vaporase vor fi administrate de RATT. Valoarea totală a acestora este de 6,9 milioane de lei fără TVA.

Nouă stații vor fi amenajate în acest sens, în cadrul proiectului de reabilitare a malurilor Begăi. Este vorba despre stațiile la Podul Mihai Viteazul, Podul Dacilor, Podul Decebal, Podul Michelangelo, Podul Mitropolit Andrei Şaguna (Tinereţii), Podul Traian, Podul Ştefan cel Mare, în dreptul străzii Vulturilor şi la Podul Modoş.

3 COMENTARII

  1. 3 x „Vaporașele au o capacitate de 50 de locuri, lungimea de 12,7 metri și lățimea de 4,9 metri. În plus, vor avea o punte deschisă și un salon închis în care vor exista scaune.”

  2. 3 x „Vaporașele au o capacitate de 50 de locuri, lungimea de 12,7 metri și lățimea de 4,9 metri. În plus, vor avea o punte deschisă și un salon închis în care vor exista scaune.”
    Voi chiar nu recititi ce scrieti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here