In urma cu doua luni in judetul Caras-Severin a izbucnit un scandal dupa ce firma Maxagro Center firma care apartine fratilor Zifceak a facut o lucrare de mantuiala in zona Fizes – Berzovia. Mai exact muncitorii Maxagro Center au turnat asfalt direct peste noroi desi au incasat o gramada de bani de la Consiliul Judetean Caras Severin. La vremea respectiva vicele Ionut Popovici declara ca daca lucrarea este facuta de mantuiala firma care a realizat acest tronson de drum nu va primi niciun ban. Dupa doar doua luni acelasi vicepresedinte are o noua varianta total opusa.

Ionut Popovici a declarat pentru Gazeta din Vest ca de vina au fost anumiti “binevoitori” care au prezentat situatia de acolo tendentios.

Drumul la care faceti referire a fost deja receptionat. In momentul acela a fost o neintelegere au fost niste oameni “binevoitori” care au prezentat gresit lucrurile. Am fost personal acolo unde au fost realizati cei 6.7 km de drum nou acolo era doar pamant.  Este important ca dupa 30 de ani se circula in conditii normale pe acel drum.”, a declarat Ionut Popovici.

Firma Maxagro Center controlata de fratii Zifceak din Gataia a obtinut mai multe lucrari de asfaltare, pietruire si intretinere drumuri de la Consiliul Judetean Caras Severin dar si de la alti primari din acelasi judet.

Ionut Popovici Asociat in afaceri cu firma Maxagro Farm

Chiar daca stia ca firmele Maxagro beneficiaza de bani de la CJCS (Consiliul Judetean Caras Severin) dar si de la alti primari din judet nimic nu a stat in calea tanarului vice de la CJCS care a vrut sa intre in afaceri cu familia Zifceak. Mai exact vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin Ionut Popovici  detine o firma la care este actioner majoritar (SC Number One Group SRL). Aceasta firma a cumparat un teren in asociere 50-50% cu firma Maxagro Farm firma care apartine Esterei Zifceak. In prima faza Ionut Popovici a declarat ca nici macar nu a auzit despre aceasta societate comerciala ca mai apoi sa recunoasca ca a vrut sa demareze o investitie in comuna Dumbravita din judetul Timis dar a renuntat pentru ca stia ca acest lucru se poate interpreta. Cert este ca actele au fost facute la notar iar in extrasul CF apare coproprietar si firma vicepresedintelui Ionut Popovici.

Nu am nicio legatura cu aceasta firma, nu am achizitionat nici un teren insa la un moment dat a fost o discutie pentru o asociere. In acest moment asocierea nu mai este valabila. A fost un proiect de asociere pentru o investitie la Dumbravita dar am renuntat pentru a nu fi nicio discutie. A fost facut actul la notar dar am renuntat pentru a nu fi discutii mai ales ca stiu ce calitate am. Am fost proprietar pe acel teren doar o luna doua.”, a declarat Ionut Popovici.

De mentionat ca in anul 2018 partenerii de afaceri ai lui Ionut Popovici au fost saltati de DIICOT. Potrivit anchetatorilor unul dintre frații Zifceak, Ianco era liderul unui grup infracțional structurat care se ocupa cu operațiuni financiare frauduloase: evaziune fiscală și spălare de bani.

Articolul precedentPSD Timis: „Liberalii continuă să arate că doar INTERESELE LOR de partid contează”
Articolul următorPeste 29.000 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus! 250 de infectări, confirmate în ultimele 24 de ore

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.