(FOTO) Loc de joacă nou-nouț în zona Calea Bogdăneştilor. Ce amenajări au făcut autoritățile

Bucurie mare pentru copiii care locuiesc în zona Calea Bogdăneştilor! Aceștia au un loc de joacă nou-nouț. Autoritățile locale au reamenajat locul de joacă „Bogdan Vodă”, în apropierea staţiei de tramvai şi a complexului „Favorit” .

Lucrările de reamenajare au constat în refacerea terenului cu pavele şi tartan, montarea de echipamente de joacă, echipamente de fitness, mobiler urban şi amenajarea zonelor verzi. Astfel au fost montate 16 bănci, 14 coşuri de gunoi şi 20 jardiniere, în care s-au plantat conifere din specia Chamaecyparis lawsoniana (Chiparos de California) şi arbuşti din speciile Photinia şi Euonimus, a căror irigare se realizează printr-un sistem de irigare prin picurare.

Pentru siguranţa copiilor locul de joacă a fost delimitat cu un gard împrejmuitor, iar dedesubtul şi în jurul tuturor echipamentelor de joacă s-au montat plăci de tartan. Echipamentele de joacă sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 4-12 ani. Astfel s-au montat un tobogan mare, un tobogan mic, un leagăn tip “cuib de pasăre”, o cumpănă, un leagăn tip “rotativă”, un echipament de joacă “X-0”, trei figurine pe arc, un sistem de căţărat, două mese de ping-pong. Atât pentru copiii cu vârste mai mari de 12 ani cât şi pentru adulţi s-au montat patru echipamnete pentru fitness.

Valoarea totală a investiției este 150.000 lei, bani de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here