FOTO Zeci de migranți ce încercau să iasă din țară, ascunși în remorca unui tir!

Polițiștii de frontieră au descoperit în punctul de trecere a frontierei Nădlac II, 42 de migranți care încercau să iasă ilegal din țară ajutați de un cetățean turc.

Migranții erau ascunși în interiorul unui automarfar, șoferul tir-ului a declarat polițiștilor că transportă mariale textile, însă în urma controlului asupra mașinii, polițiștii au descoperit ascunse în compartimentul marfă al autocamionului, 42 persoane – 25 bărbați, 11 femei şi 6 minori.

Polițiștii au stabilit în urma verificărilor că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Siria şi Insulele Comore, cu vârste cuprinse între 7 şi 57 de ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în țara noastră.

Șoferul tir-ului a declarat polițiștilor că nu are cunoștință despre modul în care persoanele în cauză s-au ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staționând în mai multe parcări. Chiar și așa, el va fi cercetat pentru trafic de migranți.

În plus, față de migranți s-au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

UPDATE

Poliţiştii au intervenit cu operativitate, iar grupul, format din 25 de persoane, 6 bărbaţi, 3 femei şi 16 minori, a fost oprit în apropierea graniţei şi dus la sediul sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakieni, 9 adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani și şaisprezece minori, cu vârste între 1 an şi 16 ani, toți solicitanţi de azil în ţara noastră. Cetățenii irakieni au declarat că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here