(FOTO) Ziua Națională a României sărbătorită cu fast la Timișoara

Ziua Națională a României i-a făcut pe oameni să iasă din casă, în pofida vremii,  pentru a asista la manifestările din fața Palatului Administrativ din Timișoara. Evenimentele au început dimineață, de la ora 10.30, când a avut loc un ceremonial militar-religios, salutarea drapelelor de luptă și intonarea imului de stat.

Polițiștii, jandarmii, ISU Banat și reprezentanții Penitenciarului Timișoara au prezentat publicului o serie de exerciții demonstrative, iar pe cer au survolat două elicoptere de la Unitatea Militară Giarmata. La manifestare, alături de timișoreni au fost prezente oficialitățile. “Apreciez faptul că a fost foarte multă lume faţă de alţi ani. E un lucru important. 1 Decembrie înseamnă unirea românilor, dincolo de chestiunile care e normal să ne despartă ca opinii. E o zi în care fiecare dintre noi trebuie să trecem peste tot ceea ce poate ne desparte şi să ne unească în scopuri comune”, spune preşedintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu.

De 1 Decembrie,  Ziua Naţională a României, îmi face plăcere să urez tuturor timişorenilor, tuturor cetăţenilor României, La mulţi ani, sănătate, prosperitate şi cât mai multe succese în patria noastră comună, România”, transmite primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Aniversăm Ziua Națională a României, anul de grație 2016. E anul în care Armata Română aniversează o sută de ani de la intrarea în primul război mondial. Mă bucur că am reușit în Timișoara să organizăm un ceremonial militar deosebit, numărul mare al cetățenilor care au participat la aceste activități umplându-ne inima de bucurie. Doresc tuturor românilor să aibă o Zi Națională fericită, să aibă pace și liniște în suflete”, spune comandant Cristian Dinulică.

Ceremonia s-a încheiat cu prezentarea onorului de către muzica militară a Brigăzii 18 Infanterie Banat. Anul trecut, autoritățile au decis ca la Timișoara să nu mai aibă loc parada militară, în semn de solidaritate cu victimele incendiului din Colectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here