Funcționarii publici din Timiș protestează

0
189

Funcționarii publici din Timiș protestează! Peste 3.000 de funcționari ai primăriilor din vestul țării, afiliați Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație, vor intra mâine în grevă.

Peste 50 de primării din judeţul Timiş și șase din Caraş-Severin își vor întrerupe timp de o oră activitatea cu publicul. Sindicaliștii din administrație vor să obțină acordarea tichetelor de masă sau a normei de hrană și creșterea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului contractual din administraţia publică locală cu 25 %, acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii din administraţia publică locală. Astfel, potrivit acestora,  prin modificarea legislativă se elimină discriminările ca din acelaşi buget local al unei instituţii, unii salariaţi primesc acest drept iar alţii nu.

„În data de 05.07.2016, membrii de sindicat ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) participă la prima formă de protest din calendarul acţiunilor organizate ca urmare a declanşării de către FNSA a conflictului colectiv de muncă la nivel naţional şi faptului că în cadrul întâlnirii din data de 27.06.2016 a reprezentanţilor FNSA cu domnul Ministru al MMFPSPV nu s-a ajuns la niciun consens în cadrul procedurii de conciliere, şi anume grevă de o oră la începutul programului de lucru”, transmite Sindicatul Funcţionarilor din Administraţia Publică.

Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care îşi desfăşoară activitatea în consiliile judeţene şi primăriile de pe întreg teritoriul ţării a fost vădit discriminat în raport cu angajaţii din administraţia centrală (care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70%).

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here