Gabriel Toie, secretar coordonator ALDE Timiș: ALO, PNL, de PACE ați auzit? Sau doar la război vă e gândul? Asta ne așteaptă dacă veniți voi la guvernare?

O altă inepție marca PNL: vrea să transfere fondurile europene de la agricultură la înființarea armatei Uniunii Europene! PNL consideră că ar fi oportună o reducere a banilor alocați agriculturii și creșterea bugetului alocat apărării și cercetării în acest domeniu. Motivația acestora a fost simplă: SUA cheltuie 3.3% din PIB pentru armată, în timp ce țările UE cheltuie în medie 1.3% iar UE trebuie să fie gata să se apare și fără ajutorul SUA.

Gabriel Toie, ALDE: Cred că liderii PNL se uită prea mult la Mad Max. Mâine-poimâine vin cu ideea psihotică de a da foc grânarelor, să ne înconjurăm de foc că poate ne cotropește careva. Nu vreau să intrăm aici în alte analize politice, însă pe mine, ca persoană apropiată de agricultorilor bănățeni, m-a frapat această informație. Știu că de acolo de sus, liderii PNL habar nu au cum e viața la ,,firul ierbii,, și cât de greu este să supraviețuiești fără subvenții sau fără ajutor de la Uniunea Europeană. Chiar și în aceste condiții, agricultura românească este greu de resuscitat, dar dacă le luăm oamenilor și aceste ajutoare? Ce va fi? Ce se dorește de fapt? Declarativ, toți susțin că vor să redevenim ce am fost odată, “grânarul Europei”, însă, faptic, PNL vrea ca România să accelereze importurile de alimente, începând de la cele de bază.

ALDE le sugerează public liderilor PNL ca înainte de a încerca să ducă mai departe această inepție, să găsească măcar altă sursă de finanțare. Să tai pâinea de pe masă pentru a înființa o armată a UE, este ca și când ai renunța la job dar ți-ai angaja o firmă de securitate să îți păzească locuința.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here