PRIAevents, în colaborare cu Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, având suportul CCIAT, vă invită să luați parte la Conferinta PRIA Agriculture&Food la Timișoara, în 9 mai 2023, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara al CCIAT de la orele 12,00.

Ediția din acest an este organizată în cadrul Belgian Week 2023, eveniment de marcă al BEROCC.

„În cadrul acestui eveniment vom premia fermierii din Banat, asa cum procedăm în fiecare an! De asemenea, vom aborda subiectele cele mai interesante pentru comunitatea acestora fermierilor din Banat și pentru industria alimentara, reunind comunitatea acestora”, anunță organizatorii.

Temele principale din acest an sunt despre cum putem creste afacerile din agricultură si retail si cum putem face ca sustenabilitatea să fie printre preocupările principale.

Astfel, va fi organizat cel mai important eveniment destinat agriculturii și creșterii acesteia, dar și dezvoltării fermierilor și producătorilor din această zonă.

„Dezbatem alături de fermieri, producători și procesatori, retaileri, autorități si companii conexe si găsim cele mai bune soluții pentru fiecare, dar descoperim si oportunitățile pe care le pot avea. Punem fermierii in legătura cu investitorii, finanțatorii și supermarketurile și găsim soluțiile de colaborare! Agricultura este vitală pentru întreaga lume. România acordă o atenție deosebită acestui sector, cel mai important al economiei sale.Cum îl putem crește? Cum putem ajuta fermierii? Care sunt poveștile lor de succes?”, mai spun organizatorii.

AGENDA
12:30-13:00 – Registration/ Welcome Drink
13:00-14:30 – Welcome Speeches:
Belgian-Luxembourg-Romanian-Moldovan Chamber of Commerce
Belgian Embassy Official
Timisoara Chamber of Commerce Official Timisoara City Hall Official
City Council Official Francophone Business Club German Business Club

14:30-15:30 – How to Grow your Business in Agriculture?
Temele:
Cum se aplică prevederile Politicii Agricole Comune (PAC)?
Ce îmbunătățiri ar putea fi aduse Planului Național de Dezvoltare Rurală? Ce propuneri au fermierii?
Cum ar trebui să arate strategia pe termen lung pentru agroalimentarul românesc?
Simplificarea procedurilor agențiilor APIA și AFIR. Cum creștem absorbția tot mai mare a fondurilor europene?
Eficiența costurilor de producție prin promovare și utilizarea eficientă a energiei
Cu ce ​​provocări se confruntă fermierii români în agricultură? De ce trebuie să-și dezvolte afacerile? Care sunt poveștile lor de succes?
Cum au învățat să facă afaceri și cum își pot împărtăși experiența?
Cum pot băncile, companiile de leasing și fondurile de garantare să contribuie la creșterea absorbției fondurilor UE?
Care este rolul fondurilor de investiții pentru agricultură? Irigarea – vitală pentru agricultură.
Starea de aplicare a legii irigațiilor. Ce poate face România pentru a rezolva problema irigațiilor?
Educație și cercetare pentru agricultură Cum îi ajută tehnologia fermierilor?
Cum sunt folosite dronele în agricultură? Rezultate pentru diferite culturi.
Ferme integrate – de la câmp la furcă Noi tendințe și mașini în agricultură
Cum văd specialiștii anul că va fi agricol 2023?

• Festivitatea de premiere a fermierilor din Banat
Lectori:
Prof.univ.dr. Cosmin Alin POPESCU- Rector, Universitatea de Ştiinţele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara
Florin Marius FAUR – Director Executiv, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Timiș
Dimitrie MUSCĂ – Director General, Societatea Agricolă Combinatul Agroindustrial Curtici
Alexander DEGIANSKI – Board Director, Forest & Biomass România
Robert Stefan CZABO, Reprezentant FEODAL
Horatiu REGEP – Regional Manager, Marsh Romania
Teodora KOLETSIS, Avocat, Cabinet GRUIA DUFAUT
Andrei BOTIȘ, Managing Partner of NAI România
Rafal MAJZA, Sales Manager Eastern Europe & Scandinavia, Deforche Construction Group
Moderator: Raluca VOIVOZEANU, CEO, PRIAevents

15:30-16:00 – Coffee Break

16:00-17:00 – Sustenabilitate si medode prietenoase cu mediul pentru producția de alimente
Piata de producere alimente in Romania. Prezentare generală și colaborare cu alte piețe
Tehnologii inovatoare de prelucrare a alimentelor
Colaborare între producători și comercianți
Dezvoltarea sistemelor durabile de producție alimentară
Producția și consumul responsabil
Soluții de ambalare pentru durabilitate și conservare mai bună
Provocări în logistică și transport pentru acest sector
Comerțul electronic și cât va crește anul acesta pentru industria alimentară și pentru retail?
Instrumente inovatoare de prelucrare a alimentelor pentru industria alimentară
Noi tehnici și tehnologii pentru design-ul personalizat al alimentelor
Aplicarea tehnologiilor digitale în lanțul alimentar și sectoarele alimentare
Provocări pentru sectorul băuturilor
Etichete și ce spune legea că ar trebui să conțină. Vor fi modificari anul acesta?
Provocări legale pentru sectorul alimentar și retail

Lectori:

Prof. Dr.Ing. Nicoleta Gabriela HĂDĂRUGĂ, Prodecan Facultatea de Inginerie Alimentară, Universitatea de Ştiinţele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara
Bart DOBBELARE, Managing Director VPK Packaging
George CĂȚEAN, Co-Owner Ferma Cățean, former State Secretary
Gabriel LUNGU, General Manager, World Media Trans
Florin OPRIȘ, Owner, Domeniul Dascălu
Giorgiana JELESCU, Managing Director, NSF Romania
Ionut NACHE, Director General, INAQ Consulting
Moderator: Raluca VOIVOZEANU, CEO, PRIAevents

17:00-17:30 – Q & A

18:00-21:00 International Networking Drink

Detalii complete pe www.priaevents.ro si www.berocc.com

Articolul precedentPeste 1000 de câini la expoziția canină internațională organizată în weekend la Giroc
Articolul următorLucrări Aquatim. Unde se va întrerupe furnizarea apei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.