Au format un număr la întâmplare şi au inventat o poveste de… groază! Filmul nu s-a terminat cu bine pentru două minore.

În weekend, un apel la 112, efectuat de o femeie din municipiul Arad, anunța despre faptul că ar fi fost apelată, cu număr privat, pe telefonul său mobil, de o persoană de sex feminin, care i-ar fi relatat faptul că ar fi sechestrată, legată la ochi și ar fi fost transportată de către iubitul său într-o locație necunoscută, precizând faptul că ar avea 19 ani, fără a mai putea da alte detalii cu privire la identitatea sau a iubitului său ori la împrejurările în care ar fi fost lipsită de libertate.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșrii infracțiunii de lipsire de libertate, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Arad constituindu-se de urgență o echipă operativă de investigare, formată din polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, Biroului de Analiză a Informațiilor Arad și Serviciului Operațiuni Speciale Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

În urma investigațiilor efectuate, a fost identificată apelanta, în persoana unei minore, de 14 ani, din satul Rojiște, județul Dolj, aceasta declarând că, în timp ce se afla la domiciliu, împreună cu o prietenă, în vârstă de 13 ani, au hotărât să facă o glumă unei persoane, au format la întâmplare un număr de telefon, inserând o combinație de cifre și caractere înainte pentru a apela cu număr ascuns, după care a relatat persoanei apelate că este sechestrată, amenințată cu moartea, totodată cerându-i ajutor.

În consecință, părinții celor două minore au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Activitatea a beneficiat și de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Articolul precedentAu început înscrierile pentru școlile de subofițeri de jandarmi, sesiunea de admitere septembrie-octombrie
Articolul următor1.035 de cazuri noi de coronavirus şi 25 de decese, de ieri până azi! Peste 400 de pacienţi sunt internaţi la ATI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.