Grupul consilierilor PSD acuză:”Lipsa TRANSPARENŢEI DECIZIONALE în Consiliul Local Timişoara”

Grupul consilierilor locali ai PSD Timişoara trage un semnal de alarmă asupra lipsei de transparenţă în pregătirea şi desfăşurarea şedinţelor de plen ale CLT, în mod repetat. Potrivit acestora, în pregătirea şedinţei de plen a CLT, din data de 10 mai 2016, a cărei ordine de zi conţine nu mai puţin de 68 de puncte, către consilierii locali au fost transmise până în prezent (ora 12:00) Proiecte de H.C.L, documentele aferente pentru doar 21 de propuneri de hotărâri.

La fel de grav este faptul că, la numai 24 de ore distanţă de şedinţa programată, pe site-ul instituţiei PMT, sunt publicate online documentele aferente pentru doar 10 puncte ale ordinii de zi ce urmează să fie dezbătută în şedinţa CLT. “Constatăm că organizarea şi desfăşurarea şedinţelor de plen au la bază lipsa transparenţei decizionale, care, alături de alte carenţe ale activităţii administraţiei, conduce la încrederea scăzută a societăţii în raport cu hotărârile aprobate. Mai mult decât atât, nu se ţine cont de Legea 52 / 2013  cu prevedere la transparenţa decizională în administraţia publică. Prevederile legale au drept scop sporirea gradului de responsabilitate a administraţiei publice faţă de cetăţean, ca beneficiar al deciziei administrative, stimularea participării active a cetăţenilor în procesul de luare a deciziilor administrative şi în procesul de elaborare a actelor normative şi sporirea gradul de transparenţă la nivelul întregii administraţii publice (Art 1 – Legea 52/2013)”, susține grupul consilierilor PSD.

poza

Din pricina lipsei materialelor, care nu au fost transmise conform legii, respectiv cu cel puţin 3 zile înaintea desfăşurării şedinţei  (Art 7 – Legea 52/2013), nu s-au putut organiza dezbaterile publice sau şedinţele de analiză ale comisiilor de specialitate ale CLT.“Din experienţa colaborării cu edilul Timişoarei, Nicolae Robu, avem convingerea că în urma contestării unei astfel de abordări lipsite de transparenţă decizională şi neconformă cu legea, acesta va cataloga in mod abuziv si populist drept boicotare din partea PSD, aşa cum a făcut-o în repetate rânduri. Nu putem tolera un asemenea mod de lucru neconform cu insusi regulamentul de functionare al Consiliului Local. Este trist că până şi în ultima şedinţă a acestui Consiliu Local primarul forţează nota legalităţii, arătând încă o dată o totală lipsă de respect faţă de consilieri, dar mai ales faţă de timişoreni”, transmite grupul consilierilor locali PSD Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here