Guvernul Dăncilă a fost demis. Cătălin Tiuch rămâne amăgit

tiuch-monumente

Doar amăgire, astăzi, în cadrul conferinței de presă susținută de PSD Timiș, desfășurată în timpul în care, la București, parlamentarii se pregăteau să voteze moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă. Pentru Cătălin Tiuch, vicepreședintele PSD Timiș, iluziile create referitoare la rezultatul moțiunii de cenzură au durat până în ultimele momente, în care era „convins” că Guvernul Dăncilă va rămâne în picioare.

„Suntem convinși și optimiști că moțiunea de cenzură nu va trece, în ciuda modului agresiv și a insistențelor cu care opoziția a înțeles să interpreteze democrația”, a declarat Cătălin Tiuch, înainte ca moțiunea de cenzură să fie votată. Vicepreședintele PSD Timiș a deplâns limbajul opoziției, pe care a acuzat-o că-și urmărește propriile interese, nu pe cele ale românilor, asta deși PSD a „mitraliat” românii, în timpul guvernării, cu ordonate de urgență date în folosul propriilor lideri politici.

„În ciuda faptului că acest limbaj agresiv fără nicio substanță, care nu ține cont în niciun fel de interesul românilor, ci doar de cel parlamentar. În toată acestă perioadă au auzit vorbindu-se despre imaginea lor, despre modul în care ei trebuie să justifice prezența în Parlament și salariul pe care și-l iau și a faptului că acești înțeleg că salariul lunar de parlamentar și-l merită dacă fac scandal, nu dacă vin cu proiecte concrete”, a spus Tiuch.

Episoadele în care Cătălin „Mitralieră” Rădulescu se afla în prim plan cu declarațiile controversate referitoare la protestatari, iar infractorul Liviu Dragnea îi numea derbedei pe cei ieșiți în stradă să protesteze au fost uitate de Cătălin Tiuch, care a arătat cu degetul către opoziție.

„O astfel de lipsă de responsabilitate eu nu am văzut-o nici în 20 de ani de când am făcut politică. Nici înainte de asta nu am văzut ca un astfel de comportament să fie tolerat și promovat la nivelul clasei politice. Sunt convins că rațiunea va învinge și nu va fi cazul să aruncăm țara într-un haos și o degringoladă acum, înaintea ierii, când avem atâtea probleme atât la nivel central și local de ținut în frâu”, a spus pesedistul Cătălin Tiuch.

Speranțele au fost în van, întrucât moțiunea de cenzură care a dus la demiterea Guvernului Dăncilă a fost adoptată cu 238 de voturi „pentru”. Guvernul PSD este astfel demis, dar rămâne pe funcție ca interimar, până când Klaus Iohannis, în urma consultărilor cu partidele parlamentare, va desemna alt premier. 233 de voturi erau necesare pentru demiterea Guvernului PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here