Hobart, pamant romanesc! Monica joaca finala la simplu, Raluca – la dublu

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu va juca finala de simplu a turneului WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce ucraineanca Lesia Țurenko s-a retras înaintea semifinalei de vineri, iar Raluca Olaru s-a calificat în finala de dublu.

Țurenko, numărul 61 mondial, fusese nevoită să se retragă din aceleași motive medicale și din turneul de la Brisbane, săptămâna trecută.

”Îmi pare rău pentru ea, dar sper să se simtă mai bine la Australian Open. Ar fi fost un meci dificil contra ei, dar îi urez toate cele bune. Îi urez să fie sănătoasă”, a spus Niculescu, care s-a confruntat și ea cu o durere abdominală în sfertul de finală de joi, dar și-a reasigurat fanii că va fi pregătită pentru finala de sâmbătă. ‘‘Cu siguranță voi fi bine. Mâine vor da tot ce am mai bun”, a afirmat Niculescu.

Niculescu (29 ani) câștigase singurul său meci de până acum cu Lesia Țurenko (27 ani, 71 WTA), în 2011, în calificări la Indian Wells, cu 6-2, 6-3.

Monica Niculescu are două titluri la Hobart, ambele la dublu, în 2012 (alături de Irina Begu) și în 2014 (alături de Klara Koukalova).

În finala de simplu de la Hobart, Monica o va înfrunta pe belgianca Elise Mertens.

Raluca Olaru și ucraineanca Olga Savciuk s-au calificat, vineri, în finala de dublu, după 6-4, 6-2 cu cuplul Mandy Minella (Luxemburg)/Anastasija Sevastova (Letonia). Olaru și Savciuk vor juca a doua lor finală consecutivă, după cea pierdută la Shenzhen, sâmbătă.

Adversarele din ultimul act vor fi Gabriela Dabrowski (Canada)/Zhaoxuan Yang (China), favoritele numărul trei.

Olaru (64 WTA la dublu) și Savciuk (58 WTA la dublu) și-au asigurat un cec de 6.400 dolari și 180 de puncte WTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here