Consilierul Local ALDE, Ilare Bordeașu, este total nemulțumit de administrația locală, pe care o acuză că funcționează sub dominația edilului Nicolae Robu.

Profesorul universitar spune că ședințele de plen a Consilului Local Timișoara se desfășoară după cum “cântă” primarul Nicolae Robu și că legislaţia nu este respectată. Mai exact, în ultima ședință de plen mai multe proiecte de hotărâre au ajuns pe masa aleșilor locali chiar înainte de ședință, fără ca acestea să fie studiate în prealabil, în comisii. În plus, acesta spune că aleșii municipali care nu doresc să încalce legea votând pentru ele, sunt jigniţi de primarul Nicolae Robu.“Trebuie să citești acel proiect, trebuie să-l înțelegi, trebuie să te consulți cu alții pentru a vedea dacă este bine venit. Trebuie să facem hotărâri care să nu se mai schimbe. Convocarea comisiilor trebuie făcută cu trei zile înainte și atunci să avem toate proiectele pregătite pentru a le discuta în prealabil. De ce să fiu umilit în plenul ședinței pentru că vreau să respect regulamentul? Oare cineva nu face un abuz, încercând să mă determine la încălcarea regulamentului?”, spune Ilare Bordeașu, consilier local ALDE.

Reamintim, Ilare Bordeașu a fost criticat de către primarul Nicolae Robu, după ce s-a împotrivit să voteze pentru prelungirea contractului de închiriere a imobilului în care funcționează Infocentrul Turistic situat pe strada Alba Iulia.

Bordeașu a transmis că nu va vota proiectul nici în următoarea ședință de plen. Motivul invocat de acesta este legat de prevederile regulamentului care menționează că un proiect poate fi supus la vot doar după alte 12 ședințe. “Din punctul meu de vedere domnul primar este invitat și bine venit la ședințele Consiliului Local, dar acapararea întregii ședințe și impunerea punctelor de vedere nu este constructivă. Eu nu voi dori să răspund pe probleme pe care care eu nu le înțeleg doar pentru că proiectele nu ajung la mine la timp. Pentru a se lucre bine, trebuie să respectăm regulamentul”, a mai precizat Ilare Bordeașu.

Articolul precedentNicolae Robu, de azi unicul președinte al PNL Timiș
Articolul următorAutoturism căutat de autorităţile italiene, indisponibilizat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.