Ilie Todașcă: “Săcălazul la ora actuală merge cu frâna de mână trasă”

Fonduri europene de milioane de euro au ajuns în judeţul Timiş. Comuna Săcălaz se poate mândri cu o absorbţie importantă de fonduri.

Aici au fost realizate lucrări de infrastructură, a fost introdusă reţeaua de apă şi canalizare… Însă acestea trebuie continuate pentru a da o notă de cinci stele comunei care a fost nu demult în topul celor mai prospere localități din județ, este de părere primarul Ilie Todașcă.“Săcălazul la ora actuală merge cu frâna de mână trasă. Timișoara nu are încă făcut PUG-ul spre noi. Singura noastră șansă sunt aceste fonduri europene. Din șapte proiecte care se potrivesc pe PNDR, pe AFIR, noi am depus cinci la care s-a făcut și verificarea pe teren. Am și semnat primul contract, reabilitarea unui Cămin cultural la Beregsău Mic. Urmează să semnăm contractul pentru reabilitarea căminului de la Beregsău Mare, dar mai rapid în așteptare sunt grădinița din Săcălaz, proiect de canalizare Beregsău Mare și stație și tratare Beregsău Mare”.

Pentru anul viitor, când va avea loc o nouă sesiune de proiecte, autoritățile au în plan reabilitarea și asfaltarea în zona unității miliare, șapte kilometri de drumuri și 11 kilometri de drumuri agricole. “Tot pentru anul viitor este un proiect destul de mare prin Aquatim, prelungirea rețelei de canalizare în comuna Săcălaz. Urmând ca după acest proiect de canalizare să și asfaltăm, ca să încercăm încet încet să-i dăm o față de cartier rezidențial să se potrivească cu denumirea pe care i-am dat-o: Cartierul Florilor. Deocamdată nu putem spune că e Cartierul Florilor, deși străzile sunt cu nume de flori, dar nu arată a Cartierul Florilor”, spune edilul comunei, Ilie Todașcă.

Satele aparţinătoare Beregsău Mic și Beregsău Mare nu au fost uitate de către autorități. Aici vor avea loc asfaltări a tuturor străzilor. În prezent se derulează etapa de licitație a lucrarilor.“Am început în luna mai și încă nu e gata licitația. Eu sper într-o revigorare a activității. Nu au fost rectificări bugetare care să ne fie nouă favorabile, primăriilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.