In anul 1895 la Timisoara se asfalteaza prima strada de pe actualul teritoriu al Romaniei!

În anul 1895, în Timișoara se asfaltează prima stradă din Romania: Bulevardul Carol I de azi, între străzile Dragalina și Văcărescu, continuată până la str. I. Maniu. Condiții tehnice: fundație de beton de 15 cm și macadam asfaltat de 6 cm grosime, la prețul de 14 coroane pe metru pătrat și o garanție de 25 de ani. La scurt timp de la finalizarea lucrării, tot în cursul anului 1895, s-a asfaltat şi segmentul stradal care leagă Piaţa Traian de Fabrica de Bere, partea nordică a străzii Ştefan cel Mare.

Sursa: 1001premierebanatene

6 COMENTARII

 1. În 1895 a fost asfaltată, după relatarea de mai sus, prima stradă din Timișoara ! NU din România ! Despre România, vorbim după 1918, și abia acum includem orașul de pe Bega.
  Dar dacă tot vorbim de România, după 100 de ani de la prima asfaltare, Timișoara NU are centură ocolitoare. Tirurile traversează orașul într-o frenezie !
  Deci, să lăsăm adevărata istorie să vorbească, nu „Răgnetele Carpaților”…

 2. Centura Timisoarei e o mare necesitate…
  Si mai sunt multe….
  Pacat ca nu putem spera la asa ceva cu tipul de conducatori din administratia locala din aceste vremuri

 3. +++ dupa parerea mea (foarte convinsa!) poza nu reda textul sau viceversa +++ ceea ce se vede în poza este un segment de strada de ca. 250 m pe Bulevardul General Ion Dragalina (fost Bd. Vacarescu) situat între Bulevardul 16 Decembrie 1989 (fost Bd. 6 Martie) în sud si Bulevardul Carol I (fost Bd. Tîneretii) în nord privit cam din sud-vest +++ central se vede foarte clar o parte din complexul „Notre Dame” cu biserica cu cele doua turnuri în centru +++ în stanga de tot se mai vede o urma de la biserica romano-catolica din Iozefin +++ am circulat acolo zilnic ani de zile … mai întai la Scoala Generala nr. 8, dupa aceea la Liceul nr. 10 +++

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here