Încă se dau amenzi pentru cei care nu respectă regulile la sfârşit de val 4 pandemic

În data de 3 decembrie , în intervalul orar 18.00 – 00.00, poliţiştii de ordine publică, proximitate, investigații criminale, sisteme de securitate, precum și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, au desfăşurat o acţiune cu efective mărite pe raza de competență a Poliției Municipiului Timișoara, pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, a infracționalității stradale şi a faptelor cu violență, precum și pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov2.

În acest context, au fost legitimate 124 de persoane, verificate 76 de societăți comerciale și controlate 86 de autovehicule.

Polițiștii au aplicat 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.565 de lei, dintre care 24 de sancţiuni, conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 6.500 de lei şi 12 sancțiuni au fost aplicate la O.U.G. 195/2002R pentru încălcarea unor norme la regimul rutier, în valoare de 1.315 lei.

De asemenea, 34 de sancţiuni, în valoare de 10.750 de lei, au fost aplicate la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru nepurtarea măştii de protecţie și nerespectarea restricţiilor de circulaţie.

Totodată, au fost verificate 74 de Certificate Digitale Verzi, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru neprezentarea Certificatului Verde.

Au fost verificați 7 agenți de pază și au fost acționate 3 butoane de panică,nefiind constatate nereguli

Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, se recomană tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Polițiștii vor acționa în continuare pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea oricăror evenimente negative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here