curatenie toamna

Curăţenia generală de toamnă începe de azi la Timişoara. Acțiunea are loc în perioada 19 octombrie – 3 noiembrie și se va derula în două etape.

Astfel, între 19 și 25 octombrie va fi curățată partea de nord a orașului, iar apoi, până în 3 noiembrie se va acționa în sud. “Avem rugămintea la cetățeni să se informeze din timp când este programată strada pe care locuiesc la campania de curățenie, astfel încât în ziua în care există programată colectarea, oamenii să aibă scoase deja aceste deșeuri în stradă”, explică Livian Hotico, purtătorul de cuvânt al RETIM.

În cadrul campaniei nu se colectează moloz sau deșeuri rezultate din demolări, fiind ridicate doar deșeuri menajere sau vegetale. De asemenea este interzisă depunerea deșeurilor după ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele din municipiul Timişoara.“Oferim cetățenilor posibilitatea de a elimina din gospodării o serie de obiecte voluminoase sau care nu le mai sunt de folos. Au voie în cadul acestei campanii să le depoziteze pe domeniul public pentru ridicare de către angajații noștri”, spune purtătorul de cuvânt al RETIM.

Proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici le revine obligaţia să depună în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, resturile provenite din tăieri de corecţie, ramuri tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul campaniei ecologice de primăvară.

Se interzice proprietarilor de imobile, asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici scoaterea şi depozitarea pe domeniul public în cadrul curăţeniei generale de primavară a deşeurilor rezultate din amenajări interioare şi a deşeurilor rezultate din curăţirea pivniţelor şi a podurilor (moloz, praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte).

Nerespectarea prevederilor legale se sancţionează contravenţional cu amendă de la 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice şi de la 1.000 – 2.000 pentru persoane juridice.

Lista străzilor pe care mașinile RETIM vor trece în fiecare zi este afișată pe site-ul societății de salubrizare și pe portalul Primăriei Municipiului Timișoara.

Articolul precedentNicolae Robu , în delegație la TEL AVIV
Articolul următor“Oamenii focului” solicitați la peste 700 de intervenţii în cel de-al treilea trimestru al anului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.