Color the Village/Colorează Satul va avea loc în perioada 20-22 iunie la Eftimie Murgu, județul Caraș Severin. Peste 200 de voluntari s-au anunțat deja, pregătiți să zugrăvească 30 de case din sat, în numai 3 zile. Duminica, 16 iunie, va fi ultima zi în care vă puteți înscrie pentru proiectul Color the Village.

Vor fi 3 zile în care voluntarii vor avea parte de o experiență unică: vor zugrăvi fațade și porți pentru 30 de case, vor locui în sat, la localnici, vor gusta din produsele tradiționale, vor vizita morile de apă și vor descoperi Valea Rudăriei.

Evenimentul este va fi un adevărat festival al faptelor bune. Participanții nu cumpără bilete, ci își pun mănuși și iau pensule în mână. Nu asistă la concerte, ci lucrează cot la cot cu localnicii, să îi ajute să își renoveze casele. Este mult de lucru, însă la finalul celor 3 zile vor fi cel puțin 30 de case frumoase, proaspăt zugrăvite, la care le vom pune și flori la ferestre. Împreună, transformăm un sat, îi dăm din nou viață, din nou culoare.

”Voluntarii care s-au înscris deja sunt și fete și băieți care vor veni singuri sau cu prietenii și familia, să petreacă timpul împreună pentru a ajuta această comunitate. Vin și echipe gata formate, de la diferite companii multinaționale sau instituții publice care doresc să facă adevărate team-buildinguri, dar și să lase ceva în urmă. Avem și elevi de la o școală din Timișoara care vin cu profesorii lor să participe la acest eveniment. Cei care doresc să ni se alăture nu au nevoie de experiență, ei vor lucra în echipe și vor fi îndrumați pas cu pas”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Pentru a se înscrie, voluntarii trebuie să intre pe site-ul proiectului, www.colorthevillage.ro și să completeze formularul de înscriere, unde pot alege să participe una sau mai multe zile.

Evenimentul Color the Village este unic în România și este finanțat de Ursus Breweries prin programul „Cinstim Binele” și are ca parteneri AZUR Romania și Primăria Eftimie Murgu. Proiectul beneficiază de sprijinul financiar obținut în cadrul maratonului caritabil Timotion V, organizat de Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura.

Articolul precedentScandalos! Fetiță de 12 ani abuzată sexual și șantajată de un traficant de droguri!
Articolul următorLa Giroc si Chisoda incep actiunile de dezinsectie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.