Începe o nouă campanie de colectare deșeuri periculoase în Zona 0!

Operatorul de salubrizare Retim Ecologic Service S.A.și ADID Timiș derulează o nouă campanie de colectare a deșeurilor periculoase în localitățile din zona 0-Ghizela: Lugoj, Recaș, Buziaș, Balinț, Bara, Belinț, Bogda, Boldur, Brestovăț, Chevereșu Mare, Coșteiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nitchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare, Victor Vlad Delamarina. Campania se desfășoară în perioada 15 iulie-27 august 2019.

Cetățenii din această zonă vor putea depune deșeurile periculoase, prin aport voluntar, în containerele speciale puse la dispoziție.

Deșeuri periculoase sunt:ambalaje care conțin reziduuri de substanțe periculoase sau sunt contaminate cu substanțe periculoase, ambalaje metalice care conțin o matrică poroasă solidă formată din materiale periculoase(ex.azbest), inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanți, materiale filtrante(inclusiv filtre de ulei nespecificate în altă parte), materiale de lustruire și îmbrăcăminte de protecție contaminate cu substanțe periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi și rășini cu conținut de substanțe periculoase; baterii și acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii și acumulatori nesortate conținând aceste baterii, solvenți, acizi, uleiuri și grăsimi, altele decât cele comestibile, detergenți cu conținut de substanțe periculoase, butelii de gaz sub presiune(inclusiv haloni), cu conținut de substanțe periculoase, deșeuri din lemn cu conținut de solvenți organici sau alte substanțe periculoase.

În cadrul acestei campanii nu se colectează: deșeuri municipale, biodegradabile, vegetale, construcții și demolări, echipamente electrice și electronice.

Deșeurile periculoase se păstrează în gospodărie până în momentul colectării și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.

Punctele de colectare din fiecare localitate, precum și intervalul orar, pot fi găsite atât pe site-ul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, www.adidtimis.ro, la secțiunea Anunțuri 2019, cât și pe site-ul operatorului, www.retim.ro/știri.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here