A început Săptămâna Prevenirii Criminalităţii 2017

În această săptămână, poliţiştii timişeni desfășoară activități în cadrul primei ediții a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii 2017”.

Şi în acest an, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean Timiş, împreună cu partenerii (Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane Timişoara, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, Centrul de Resurse și Asistență Educaționaă Timiș, Organizaţia ,,Salvaţi Copiii” Filiala Timiş, Federaţia Asociaţiilor de Proprietari din Timişoara), desfăşoară activităţi în scopul sensibilizării populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi în scopul implicării în activităţi cu caracter preventiv.

Activităţile desfăşurate sunt structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi fiind destinată unei teme distincte:

Luni, 03 aprilie  – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului;

În intervalul 11.00-15.00, polițiștii au desfășurat activități de informare a populației cu privire la consecințele unui comportament neglijent, în zona marilor centre comerciale din municipiul Timișoara. La finalul discuțiilor, au fost distribuite materiale informativ-preventive.

Marţi, 04 aprilie – Prevenirea victimizării minorilor – SIGURANȚA ONLINE;

A fost organizat un simpozion pe tema prevenirii victimizării minorilor în mediul online, la care au fost invitați reprezentanți ai mai multor instituții de învățământ, în care activează infocentrele școlare. În cadrul evenimentului au fost prezentate principalele activități desfășurate în cadrul proiectului ,,Centrul de informare și consiliere școlară”, precum și în cadrul unui alt proiect, fundamentat de precedentul, ,,Împreună pentru o comunitate mai sigură”.

De asemenea, poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenire într-o unitate de învăţământ liceal, din Sânnicolau Mare.

Miercuri,  05 aprilie  – Prevenirea victimizării minorilor – SIGURANȚA ONLINE;

Poliţiştii vor derula activităţi de prevenire a victimizării minorilor în două unităţi de învăţământ gimnazial și liceal, din Timişoara.

Joi, 06 aprilie – Prevenirea violenței în mediul familial;

Vor fi organizate acțiuni de prevenire a violenței în familie pe raza municipiului Timișoara în scopul informării cetățenilor (cu precădere a femeilor) cu privire la principalele modalități de prevenire a violenței în mediul familial.

Vineri, 07 aprilie – Siguranţa rutieră.

Vor fi desfăşurate acţiuni în principalele intersecţii din oraşe în scopul informării şoferilor şi a celorlalţi participanţi la trafic cu privire la adoptarea unei conduite preventive în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii vor fi prezenţi în şcoli şi grădiniţe unde vor susţine cursuri de informare pe linie rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here