INCREDIBIL Cum a încercat un irakian să iasă din țară, împreună cu copilul său de trei ani?

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II au descoperit, ascunşi într-un spațiu special amenajat într-o autoutilitară, doi cetăţeni irakieni, un bărbat și copilul său minor în vârstă de trei ani, care au încercat astfel să iasă ilegal din ţară.

Totul s-a întâmplat în mijlocul nopții trecute. Mai exact, în jurul orei 01.30, la P.T.F Nădlac II-Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară un cetăţean olandez în vârstă de 53 de ani, conducând o autoutilitară marca Peugeot Boxer, înmatriculată în Bulgaria. În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, politiştii de frontieră au descoperit, deasupra cabinei șoferului, un spaţiu în care erau ascunse două persoane.

”În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, un bărbat în vârstă de 26 ani şi fiul său, în vârstă de 3 ani, ambii solicitanţi de azil în România. În cadrul primelor cercetări, cetăţeanul irakian a declarat că dorea să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi a recurs la această metodă deoarece nu dețineau documente de călătorie pentru trecerea frontierei”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

Polițiștii fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cetățenii irakieni, iar pe șoferul olandez îl cercetează pentru infracțiunea de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here