Indienii au dat năvală în Timișoara. Un român i-a primit în… gazdă

24 de cetăţeni indieni depistaţi de poliţiştii de frontieră în diferite imobile din judeţul Timiş.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii migraţiei ilegale, desfăşurate pe raza judeţului Timiş, un cetăţean român care a adăpostit douăzeci şi patru cetăţeni din India în încercarea lor de a trece ilegal frontiera spre vestul Europei.

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, au identificat pe raza localităţii Moşniţa Nouă – jud. Timiş, într-un imobil, mai multe persoane care provin din India, care nu aveau documente de identitate asupra lor. Cei în cauză precum şi proprietarul imobilului, un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani, au fost conduşi la sediul instituţiei pentru verificări.
În cadrul verificărilor, cetăţeanul român a precizat că mai deţine un imobil pe raza localităţii Timişoara, unde poliţiştii de frontieră în urma verificărilor, au depistat alţi cetăţeni străini care au fost conduşi la sediul instituţiei pentru verificări.

La sediul ITPF Timişoara a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic cetăţenilor străini şi cetăţeanului român. La cercetări s-a stabilit că cele 24 de persoane descoperite în locaţiile respective sunt cetăţeni indieni, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cetăţeanul român prelua grupuri de migranţi din zona publică a municipiului Timişoara, le oferea cazare în imobilele deţinute, iar ulterior pe unii dintre ei îi transporta în apropierea frontierei de vest a ţării în scopul lor de a trece ilegal frontiera spre vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru cetăţeanul român, la finalizare urmând a fi luate masurile legale. Cetăţenii indieni urmează să fie preluaţi de către Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Timiş conform procedurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here