apel TC 6 aprilie

Veste bună pentru cei care nu au avut timp încă să îşi înscrie filmele în competiţia „Très Courts”! Creațiile cinematografice foarte scurte se prelungesc până în 6 aprilie 2015.

Cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film „Très Courts” are loc în perioada 5 – 14 iunie 2015. Înscrierea de filme este gratuită. Puteți trimite filmul prin poștă, în format DVD-video, însoţit de formularul de înscriere, sau puteți să îl trimiteți direct prin e-mail la adresa trescourt@institutfrancais.ro. Regulamentul şi fişa de înscriere în festival, precum şi alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Courts Romania: www.trescourt.ro sau www.foartescurt.ro, secţiunea Regulament.

Ce e un „foarte scurt metraj” ? E un filmuleț de maxim 3 minute (în afară de titlu și generic), 180 de secunde care sunt puse la dispoziția realizatorilor și le dau șansa să surprindă, să emoționeze, să provoace râsul sau reveria. “Acest concept încurajază și democratizează producția de filme și oferă o libertate de expresie totală. A spune multe în imagini puține este provocarea propusă regizorilor din lumea întreagă, fie ei amatori sau profesioniști. De la ficțiune la documentar, animație sau clip, toate genurile pot fi explorate, singura limită este imaginația voastră”, transmit organizatorii.

O echipă de profesioniști va viziona filmele primite și va stabili programul Selecției Românești – aproximativ 20 de filme. Această selecție va fi proiectată pe ecranele din România alături de celelalte secțiuni ale Festivalului: Selecția Internațională, selecția „Familie” – pentru copii peste 6 ani și selecția „Paroles de Femmes”, care oferă o perspectivă asupra rolului femeii în diversele societăți și culturi. Favoritul juriului va pleca acasă cu un smartphone din partea Orange iar cel care realizează cel mai bun film scurt cu tematică francofonă va primi din partea Organizației Internaționale a francofoniei un premiu în valoare de 250 de euro. Premiul Publicului este decernat prin vot democratic. În fiecare oraș participant, spectatorii primesc buletine de vot atât pentru selecția românească cât și pentru cea internațională și sunt invitați să aleagă filmul favorit. Câștigătorii sunt anunțati pe site-ul festivalului „Très Courts” www.trescourt.com și www.trescourt.ro.

Articolul precedentAu fost, din nou, controale pe drumurile din Timiș! Peste 500 de sancțiuni pentru șoferii indisciplinați
Articolul următorVineri, ultima zi a înscrierilor în clasa pregătitoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.