Mai sunt câteva zile până la alegerile electorale din 5 iunie. Astfel, Instituția Prefectului Timiș anunță datele privind desfășurarea procesului electoral.

În Timiș sunt 618.671 alegători, plus 2.089 cetățeni UE cu drept de vot. Număr secții de votare – 596, din care 207 în Timișoara.

Bugetul alocat pentru alegeri este 6.926.150 lei, din care cheltuieli de personal – 5.881.150 lei și cheltuieli materiale 1.045.000 lei.

S-au tipărit 2.046.820 buletine de vot: pentru primari – 682.000 buletine de vot; pentru consilii locale 682.000 buletine de vot; pentru consilieri județeni 682.820 buletine de vot.

Față de anul 2012 a crescut numărul de consilieri în cazul a 13 localități – Banloc, Becicherecu Mic, Bucovăț, Cenei, Darova, Dudeștii Noi, Giroc, Periam, Pișchia, Șag, Șandra, Satchinez, Uivar.

Au fost tipărite buletinele de vot si stabilit graficul de distribuire a buletinelor de vot, precum și pentru celelalte materiale necesare desfășurării procesului electoral. Au fost asigurate de către primari, împreună cu Instituția Prefectului, sediile și dotările tehnico-materiale ale birourilor electorale ale secțiilor de votare.Este în curs de deșfășurare acțiunea de pregătire  și repartizare pe secții a materialelor electorale: (buletinele de vot, ștampilele cu mențiunea VOTAT, procesele verbale).

Sunt organizate de către Instituția Prefectului, cu sprijinul Autorității Electorale Permanete, (de luni până joi) 6 sesiuni de instruire a președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorilor acestora.

Articolul precedentATENŢIONARE ANM: Instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ
Articolul următorO nouă Unitate de Primiri Urgenţe la Spitalul Municipal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.