Integrare socială a minorităților rome din Timiș

Integrare socială a minorităților rome. Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană a implementat proiectul Dezvoltarea capacității locale de reprezentare a minorității rome, proiect de dezvoltare a Grupurilor de Inițiativă Locală în localitățile Timișoara, Măguri-Lugoj, Banloc, Cenad, Checea, Chevereșu Mare, Comloșul Mare, Dudeștii Noi, Lenauheim, Periam, Pesac, Saravale, Satchinez, Sânpetru Mare.

Prin acțiuni de informare, sesiuni de pregătire, acțiuni de intervenție comunitară, facilitare comunitară, s-a stabilit, în cadrul proiectului, o infrastructură de reprezentare comunitară care să asigure identificarea și transmiterea coerentă a problemelor comunității către decidenți, oferind și potențiale soluții care să presupună implicarea directă a comunității în rezolvarea acestor probleme. “Considerând că după peste două decenii de eforturi de integrare socială, minoritatea romă se confruntă cu aceleași probleme ca la început, proiectul și-a propus dezvoltarea implicării civice a comunităților de romi. În acest sens au fost înființate Grupuri de Inițiativă Locală în aceste comunități, fiind identificați reprezentanți comunitari, formatori de opinie, persoane care să asigure transmiterea nevoilor comunității către decidenți în mod organizat, coerent”, transmit reprezentanții Centrului de Resurse pentru Regenerare Urbană.

Proiectul s-a derulat până la data de 30 noiembrie în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Timiș, Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția de Sănătate Publică Timiș, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Biroul Regional Timiș, cu asistență financiară a Guvernului României prin Agenția Națională pentru Romi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here