Aveți experiență în administrație, sunteți în pragul celui de-al patrulea mandat de consilier județean. Ce ați realizat în acești ani?

Am reușit, în cele trei mandate de consilier județean, să realizez proiecte de peste 42 de milioane de lei pentru 37 de localități din Timiș. Am de asemenea peste 30 de inițiative pe infrastructură rurală, care s-au materializat în lucrări importante. Am reușit acest lucru printr-un dialog permanent cu autoritățile locale, preluând nevoile și doleanțele comunităților. Cred că aceasta este filiera normală pe care trebuie să funcționeze administrația județeană.

Am văzut, până acum, ce s-a întâmplat datorită legislației defectuoase care permite administrației centrale să implementeze proiecte care nu au nici o legătură cu necesitățile din teritoriu. Așa au apărut investițiile de genul centrelor info de milioane de lei, a centrelor civice, a sălilor de sport marca Mitrea, a școlilor noi și închise fără să funcționeze măcar o zi.

Și ce ar trebui făcut ca să nu mai apară astfel de situații?

Militez pentru schimbarea legislației, mai bine spus, pentru adaptarea legislației la cea europeană, care se bazează pe regionalizare, pe construcția unui plan pe termen mediu și lung adaptat pe ceea ce este necesar la nivel de localitate, nu pe proiecte care să asigure contracte umflate firmelor de casă ale partidelor aflate la guvernare. Cred că una dintre cele mai importante schimbări pe care clasa politică trebuie să și-o asume este regionalizarea. Este timpul să spunem tare și răspicat că pentru un viitor așa cum merită, bănățenii au nevoie de regionalizare!

Cum credeți că va reuși formațiunea din care faceți parte să se impună pe scena politică?

Cred că ALDE este, la acest moment, singura formațiune de pe eșichierul politic de dreapta care poate să reprezinte electoratul liberal și să asigure un climat administrativ modern și performant. Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a reușit să facă o politică de acest gen, din postura de premier, care a dus România la cea mai mare creștere economică și cel mai ridicat nivel de trai. Partidul nostru și-a propus să continue politica oamenilor, a dezvoltării comunităților în ansamblu, pentru a asigura un climat propice dezvoltării generale a României.

Consider că Timișul poate fi luat drept un model și pentru alte județe din țară. Am dovedit că politica de dreapta funcționează, timișenii și timișorenii au votat cu formațiunile liberale, iar acum ALDE este partidul care poate implementa modelul european de creștere economică și stabilitate socială. De aceea este important, ca atunci când vor merge la vot, cetățenii se gândească unde s-ar fi aflat astăzi Timișora și Timișul dacă ar fi fost conduse de politicieni precum baronii locali din Moldova sau Oltenia și să aleagă adevărații liberali pentru a le reprezenta interesele.

Articolul precedentVal de amenzi weekendul trecut în Timiș. Peste treisute de șoferi sancționați
Articolul următorPreședintele PSD, Liviu Dragnea:”Și eu dacă-l văd pe domnul Robu noaptea sar din pat”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.