Ploile abundente au făcut prăpăd în Timiș! Câteva zeci de gospodării şi mai multe străzi au fost inundate. Zeci de oameni au rămas sinistrați în propriile case.

În perioada 27– 28 iunie, ora 06:00, la nivelul județului Timiș au fost emise două atenționări meteorologice Cod Galben de fenomene periculoase imediate, șapte avertizări meteorologice Cod Portocaliu și o avertizare hidrologică Cod Portocaliu.

În acest sens, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș a intervenit în zona de competență pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase.

Au fost afectate nouă localități (Timișoara, Ciacova, Liebling, Săcălaz, Jimbolia, Buziaș, Vișag, Drinova, Honorici). S-a evacuat apa din 17 curți și grădini în Timișoara, 3 în Ciacova, 14 în Liebling, 4 în Buziaș, 6 în Drinova și 2 în Jimbolia. În prezent se acționează în localitățile Săcălaz (110) și Vișag (200), unde sunt afectate aprox. 300 de curți. La nivelul localității Vișag sunt evacuate 14 persoane, care sunt cazate la rude, precum și la școala din localitate.“Totodată, precizăm că urmare a avertizărilor meteorologice cod portocaliu din perioada analizată, referitoare la posibile precipitații în cantități însemnate, s-a operaționalizat cu activitate 24 h din 24, Grupa Operativă la nivelul ISU Timiș pentru gestionarea cu operativitate a unor eventuale situații de urgență”, transmite ISU Banat.

Pentru gestionarea situației, aflată într-o dinamică continuă, acționează peste 100 de pompieri și toate motopompele din dotarea ISU Timiș fiind cerute în sprijin motopompe și din județele vecine. Activitatea este monitorizată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Articolul precedentInvitație la teatru! Două premiere ale stagiunii: „Căpcăunii sacri” și „Vorbește cu mine”
Articolul următorSecţia TBC se mută în Grădişte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.