Investiție de peste 23 de milioane de lei, la Lovrin! Va avea o stație de epurare nouă și canalizare la standarde europene.

Comuna Lovrin va avea stație de epurare nouă și canalizare la standarde europene. A fost semnat contractul de proiectare și execuție, durata lucrărilor fiind de 24 de luni. Astfel, comuna va dispune de o stație de epurare nouă, cu treaptă mecanică și biologică avansată, incluzând atât eliminarea încărcării organice, cât și a compușilor cu azot și fosfor. Investiția se ridică la peste 23 de milioane de lei.

Concretizarea investiției a fost marcată printr-o întâlnire la căminul cultural din Lovrin, unde au participat locuitori, dar și Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, Marius Graur, primarul comunei Lovrin și Marcel Mihoc, directorul ADI Apă – Canal Timiș.

Am demarat procesul de realizare a studiului de fezabilitate pentru introducerea canalizării și pe celelalte străzi ale comunei, care nu sunt prinse în contractul acesta. Urmează să identificăm sursele de finanțare pentru a  lega toată comuna la canalizare. Toți locuitorii din Lovrin au dreptul la condiții de calitate”, a spus Marius Graur.

Finanțarea este asigurată printr-un program european derulat de Aquatim și Consiliul Județean Timiș este partener co-finanțator.

Contractul presupune construcția unei stații de epurare, cu treaptă mecanică și biologică avansată, incluzând atât eliminarea încărcării organice cât și a compușilor cu azot și fosfor. De asemenea, se va construi o unitate de uscare solară a nămolului provenit din Stația de Epurarea Apelor Uzate Lovrin și din stațiile de epurare învecinate – Sânnicolau Mare și Cenad.  Stația de epurare și unitatea de uscare solară vor fi complet automatizate. De asemenea, va fi furnizată unitate de deshidratare mecanică a nămolului (centrifugă) pentru deshidratarea nămolului din celelalte stații de epurare care vor fi construite în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here