Biblioteca Județeană ”Sorin Titel” Timișoara va fi beneficiara unor importante investiții atrase de către Consiliul Județean Timiș, acestea urmând să fie implementate în spațiile administrate în cadrul Bastionului Theresia.

Investițiile fac parte din planul de revitalizare al întregului Bastion Theresia. Acesta presupune refuncționalizarea încăperilor într-o manieră coerentă ce respectă obiectivele stabilite de la bun început: transformarea Bastionului într-un punct central de atracție, cu un specific de evenimente și activități din sfera cultural-artistică.

Modernizările din ultimul an, realizate într-o abordare care să respecte moștenirea istorică, au permis accesul publicului la unul dintre cele mai importante obiective de patrimoniu ale județului.

Este vorba de realizarea unor lucrări de amenajare interioară și de achiziționarea unor dotări care includ obiecte noi, dar și confecționarea unor piese de mobilier și montarea acestora în spațiile bibliotecii. Totodată, vor fi recondiționate parte din dotările deja existente care se află într-o stare bună de folosire.

La Biblioteca Județeană „Sorin Titel” Timișoara există colecții speciale de documente, de presă și carte istorică ce vor fi expuse și accesibile mai ușor pentru utilizatori.

„Spațiile care urmează a fi amenajate în momentul de față sunt disfuncționale și cuprind zone care nu pot fi utilizate. Mobilierul este învechit, iar multe componente sunt deteriorate. Biblioteca Județeană și cititorii timișeni merită cele mai bune condiții, iar noi, echipa Consiliului Județean, înțelegem acest lucru și acționăm în consecință”, a spus Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

Termenul de execuție și predare a lucrării este de patru luni, ordinul de începere fiind emis în urmă cu două zile. Valoarea totală a contractului este de 712.807,19 lei, cu TVA inclusă.

Articolul precedentFacilități la preînscrieri la UPT
Articolul următorUn laureat al Premiului Nobel pentru Economie, invitat și onorat la UVT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.