Investitii majore la Aeroportul International Timisoara!

Aeroportul Internațional Timișoara se modernizează. Mai exact, primul obiectiv este modernizarea terminalului de sosiri curse externe care ar urma să fie finalizat la sfârșitul anului viitor. Directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Daniel Idolu spune însă că acesta este abia primul proiect dintre multe altele care urmează să fie implementate.

”În cadrul programului de dezvoltare care este preconizat a se realiza în cea mai mare parte prin fonduri europene prin programul operațional infrastructură mare, primul obiectiv este terminalul aerogării de sosiri curse externe, care are și valoarea cea mai mică, dar este foarte ultil în acest moment, fiind urgența numărul unu. Este un buget de aproximativ 5 milioane de euro pentru care avem deja toate avizele de la consultantul european Jaspers și așteptăm data de 17 decembrie, când AGA trebuie să aprobe indicatorii tehnico-economici și creditul la bancă, astfel încât să se finalizeze. Avem totul pregătit, licitația este finalșizată, necontestată, organizarea de șantier, toate avizele, mai trebuie aprobarea AGA. Investiția va fi finalizată până la sfârșitul anului 2019”, spune Daniel Idolu, directorul Aeroportului Internațional Timișoara.

În paralel, conducerea Aeroportului Internațional Timișoara pregătește achiziția unor sisteme noi de benzi pentru bagaje, dar și echipamente de securitate.

”În același timp e supus avizării un program de achiziții a unui sistem de benzi de bagaje, echipamente, undeva la 1,5 milioane de euro și un alt proiect de aproximativ 10 milioane de euro pentru sisteme de securitate. Fiecare proiect e separat, dar eu vorbesc de aceste trei mari proiecte care sunt depuse deja, pentru care s-a demarat procedura de licitație și au termen cred că în 7 decembrie sistemul de benzi de bagaje, și undeva la jumătatea lunii, echipamentele de securitate. Acestea sunt finanțate 25 la sută bugetul de stat și 75 la sută bani europene. La aerogară însă, 50 la sută fonduri proprii ale aeroportului și restul de 50 la sută statul român și Uniunea Europeană”, mai spune Idolu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here