IOAN HUDREA, un candidat foarte ambițios pentru primăria orașului Buziaș

Dintre toate orașele și marile comune timișene, care au toate facilitățile la zi și rata șomajului aproape de zero, Buziașul, a rămas unul dintre puținele exemple care nu au atras timp de 16 ani de zile niciun fond european. „Se puteau face atâtea prin intermediul banilor primiți de la Uniunea Europeană. În localitățile alipite Buziașului, Silagiu și Bacova, situația este foarte tristă.

Nu există apă trasă, canalizare nu există, să nu vorbim despre alte facilități precum gazul metan, asfaltarea sau pietruirea tuturor drumurilor, nici vorbă”, ne spune Ioan Hudrea. De aceea, pentru candidatul din partea Alianței pentru Buziaș la funcția de primar al orașului, prioritar va fi să rezolve aceste aspecte, dar și asfaltarea tuturor străzilor și refacerea anumitor lucrări, inclusiv în Buziaș. „În mandatele mele de consilier, am încercat deseori să iau atitudine și să fac mai multe pentru locuitori, dar din păcate puterile unui consilier local sunt limitate, de aceea am ales să candidez ca primar, pentru că pot oferi mai multe.”

Dar ambiția sa nu se rezumă la asta. „Planul meu principal este să atrag mari investitori care să ducă la crearea de noi locuri de muncă, este important ca oamenii noștri să nu mai facă naveta. Pe de altă parte, la fel de important este să dezvoltăm mici proiecte, spre exemplu pentru agricultorii locali, care acum își vând în piață produsele. Este nevoie de o nouă viziune, Buziașul trebuie să aibă resurse multidirecționale pentru a se dezvolta, nu se poate dezvolta doar pe o nișă”, ne mărturisește acesta.

Spre deosebire de contracandidații săi, este singurul care tratează tema creării de adăposturi pentru câini și a politicilor de mediu și care încurajează educația elevilor și dezvoltarea culturală. Ne mărturisește că primăria va sprijini accesul la educație non-formală a elevilor, dar și al cadrelor didactice și că în mandatul său va lua cu siguranță poziție vizavi de situația patrimoniului istoric cultural al Buziașului aflat acum în mare parte pe mâini private, care a început să intre într-o stare de degradare avansată și față de care Ministrul Culturii, Corina Șuteu, i-a rugat pe candidații la funcția de primar să ia atitudine.

Întrebat care este avantajul său în competiția pentru funcția de primar, Ioan Hudrea ne afirmă încrezător că principalele sale calități sunt ambiția, experiența managerială și antreprenorială și determinarea.

Sunt unul din oamenii locului, care s-a născut, a învățat, s-a dezvoltat și a muncit în Buziaș, care la fel ca toți buzieșenii, bacovenii și silăgenii, m-am săturat să aștept după alții, avînd în vedere că sunt printre puținii care niciodată nu am făcut ceva doar pentru mine, ci mereu și spre folosul altora. Vreau să schimb radical în bine Buziașul pe care îl iubesc și cu care mă identific și cu ajutorul buzieșenilor, bacovenilor și silăgenilor care sunt la fel de puternici și încrezători ca mine, voi reuși.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.