Iosif Ionel Toma: “Localitățile Giroc și Chișoda vor avea centură de ocolire”

Localitățile Giroc și Chișoda vor avea centură de ocolire și asta pentru a scăpa de traficul greu. Proiectul se află în faza de licitație. Dacă totul decurge conform planului, lucrările se vor finaliza într-un an.

Este Centura zero, așa am denumit-o noi. Nu ne-am permis să-i spunem Centura zero a Timișoarei. Pentru această centură, faza de execuție este în licitație. Este un proiect pe PNDR, pe Submăsura 7.2. Această centură va asigura o circulație directă din Calea Șagului – Aleea Timișoarei, calea ferată. Acolo în zona aceea va fi o girație, de unde se poate ajunge pe cele patru benzi în Timișoara, urmând să găsească o cale de acces spre Calea Lugojului. De acolo, se poate urca pe centură pe celelalte zone din nord, însă dacă nu făceam această șosea ar fi nenorocit toată localitatea Chișoda. Asta am urmărit pentru localitatea chișozeană. Dacă toate lucrurile merg bine, anul viitor ar trebui să fie gata. Termenul este nouă luni de zile de execuție. Este o lucrare frumoasă, însă are foarte multe sincope ale trecerii la nivel cu calea ferată, ale energiei de tensiune, ale unor conducte de termoficare”, a spus primarul comunei Giroc, Ionel Toma.

Valoarea proiectului este estimată la peste două milioane de euro și sunt asigurați prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here