Patru migranți din Irak au fost prinși după ce au intrat ilegal în țară, iar de aici au fost preluați de un sârb, care s-a angajat să-i ajute să ajungă în vestul Europei.

Imediat după miezul nopții poliţiştii de frontieră de la Moravița au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, patru persoane  care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interior. După ce au intrat pe teritoriul României, migranții s-au ascuns într-un canal. Imediat, în zonă și-a făcut apariția o mașină în care au urcat cei patru, dar poliţiştii de frontieră le-au ieșit în cale.

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 3 bărbați şi un minor, toţi cetăţeni irakieni, având vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, iar şoferul autoturismului este un cetăţean sârb în vârstă de 31 de ani.

Polițiștii fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie,

 

Articolul precedentMașină răsturnată în Dunăre, în Caraș-Severin! Cinci oameni se aflau înăuntru
Articolul următorContinuă căutările pe Dunăre! Patru oameni au dispărut după ce mașina în care se aflau a plonjat în apă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.