Irakieni și sirieni, opriți de polițiștii de frontieră la granița cu Serbia!

0
21

Din nou agitație la frontieră! Noaptea trecută, poliţiştii au depistat, la granița au Serbia, șapte cetăţeni din Irak și Siria, care intenţionau să intre ilegal în România.

”În jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaș, județul Caraş-Severin, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. În urma acțiunii, poliţiştii de frontieră au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Iam, 7 cetăţeni străini, care au încercat să intre ilegal în România, din Serbia”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre cetăţeni din Irak și Siria. Grupul era format din cinci adulţi, o femeie și patru bărbați, având vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani și doi copii gemeni, în vârstă de 6 ani.

Adulții au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Polițiștii de frontieră fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here