Iris Spiridon montează în premieră la Teatrul German de Stat Timișoara

Teatrul German de Stat Timișoara pune în scenă spectacolul „Și cu bebe suntem șapte” de Paula Vogel, în regia lui Iris Spiridon. Totul, în cadrul programului „Rândul întâi” pentru promovarea tinerilor creatori.

Premiera va avea loc miercuri, 21 decembrie, la ora 19.30 în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara. Traducerea în limba germană a textului este realizată de Valerie Seufert. Regia spectacolului este semnată de Iris Spiridon, iar scenografia de Ioana Popescu. Din distribuție fac parte actorii TGST Olga Török, Silvia Török și Horia Săvescu.

Paula Vogel este un dramaturg american și profesor universitar. În 1998 a primit Premiul Pulitzer pentru dramaturgie pentru piesa „Cum am învățat să conduc”. Vogel a condus de asemenea departamentul de dramaturgie din cadrul Școlii de teatru Yale.

Iris Spiridon este o tânără regizoare de teatru și scenaristă. A absolvit în anul 2008 Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția regie de teatru, în 2010 programul masteral și în anul 2013 studiile doctorale, clasa prof. univ. dr. Alexa Visarion. A regizat spectacole la Teatrul Național din București, la Godot Café-Teatru sau la Teatrul Apollo 111.

Textul dramaturgului american Paula Vogel este ingenios, sarcastic, provocator și sensibil, mesajul  fiind unul foarte simplu: „Nu-ți fie frică să te joci!” Conceptul central al piesei este îndrăzneț și perturbator. Menit să ridiculizeze homofobia, acesta prezintă o triadă pansexuală mult diferită de familiile gay pe care le vedem în show-urile tv de astăzi. În așteptarea unui copil real, personajele se confruntă cu drama de a trebui să-și suprime propriul copil interior, alter-ego-ul fiecăruia.

Despre acest spectacol, Iris Spiridon spune că: „Am ales acest text în primul rând pentru că povestea se petrece în imaginație și acest aspect este intim și ofertant. Subiectul are în centru și ideea de familie imaginară pe care toți încercăm să o construim la un moment dat. Iar ceea ce leagă aceste personaje este ceea ce caut și eu în general, un fel de iubire cu cât mai multe deschideri spre original”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here