ISCTR cu ochii pe cei care nu respecta legea!

Operațiunile de verificare a depășirii tonajului se desfășoară, acum, cu mijloace și dotări superioare față de anii trecuți, fapt care a dus la rezultate mai bune. La un an de la instalarea în funcție, Cosmin Buboi, inspector-șef al Regiunii Vest a Inspectortului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, a realizat un prim-bilanț, în care a surprins aspectele care au marcat evoluția instituției.

Astfel, au fost amenajate zece parcări pentru efectuarea operațiunilor de cântărire a autocamioanelor de mare tonaj, în toate cele patru județe de pe raza de acțiune (Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara). De asemenea, autospecialele de control au fost dotate cu aparatură necesară pentru cântărirea autocamioanelor, depășindu-se perioada în care existat un singur cântar, ce era purtat dintr-un loc în altul.

Autospecialele au fost dotate, totodată, cu POS-uri, astfel încât cei amendați (îndeosebi cetățeni străini) să poată efectua pe loc plata cu cardul, fără a mai fi nevoiți să piarrdă timp cu deplasarea la poștă sau la trezorerie.

Tot în ceea ce privește schimbările din ultimul an, instituția funcţionează într-un nou sediu, cu birouri și spații care permit desfășurarea activității în condiții superuoare față de cele din trecut. Calitatea actului de control a crescut și ca urmare a dotării parcului auto cu șapte unități noi (trei autospeciale și patru autoturisme).

Desigur, spune Cosmin Buboi, mai sunt deficiențe de remediat, cum ar fi asigurarea unui număr suficient de inspectori de trafic în județul Hunedoara (ar mai trebui suplimentat personalul cu încă patru-șase posturi), însă soluționarea deficitului a fost amânată datorită blocării angajărilor în perioda pandemiei.

”După ce vom scăpa de acest virus, sper să găsim spriiin pentru a rezolva și această problemă”, spune Buboi.

sursa: Renasterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here