Istoria hotelului Timisoara!

Hotelul Timisoara a  fost construit după planurile arhitectului László Székely. Clădirea veche, aflată cu fața spre Piața Operei, a fost construită de un consorțiu de bănci șvăbesti locale, cunoscut sub numele de „Băncile Bănățene Reunite”. După 1930, consorțiul le-a cerut arhitecților László Székely și Mathias Hubert să le proiecteze ca sediu o clădire impunătoare, cu șase etaje. O parte a clădirii urma să fie hotel. Lucrările s-au finalizat în 1933. Denumirea clădirii era Pensionul Central, adică hotel și pensiune.

Între 1975-1978 a fost extins pe locul unde se afla fosta chestură a poliției, care a fost demolată. Proiectant a fost arhitectul Gh. Gârleanu.

Hotel Timișoara a fost renovat complet în 2007-2008. De acum datează și cele două ascensoare ultramoderne. Parcarea acomodează 60 de parcaje și este supravegheată 24 din 24.

În 2010, Hotelul Timișoara a intrat într-un amplu program de transformare. După renovarea fațadei, finalizată în 2009, Grupul de firme Bega a investit 4,5 milioane de euro pentru transformarea clădirii istorice în primul hotel de 5 stele din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here