Muzeul Național al Banatului în colaborare cu Opera Națională Română din Timișoara organizează o expoziție-tribut Operei Naționale Române din Timișoara, la cei 76 de ani de la înființare.

„Accente lirice în capitala Banatului” se deschide în mansarda B1 a bastionului Maria Theresia sâmbătă, 9 aprilie. Expoziția va aduce în fața vizitatorilor istoria Operei Naționale Române din Timișoara, dar și diferite personalități sonore ale domeniului. Prima ediție a expoziției îl are în prim-plan pe regretatul Corneliu Murgu (25 iulie 1948  – d. 27 aprilie 2021), cel care a stat la cârma instituției timp de aproape două decenii, dar și solist internațional.

Expoziția include viața, cariera artistică și activitatea managerială a artistului, vor fi prezentate rolurile maestrului pe scenele marilor instituții de cultură ale Europei, dar și colaborările naționale. Vor fi expuse atât panouri informative, cât și obiecte personale, costume din spectacole, afișe, documente, corespondență, părți ale decorurilor de spectacol“, transmite Muzeul Național al Banatului.

În cadrul deschiderii expoziției vor avea loc și evenimente artistice muzicale, acestea desfășurându-se de asemenea și pe parcursul expoziției pe simezele Bastionului Theresia.

În deschiderea evenimentului, sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 18.00, vor lua cuvântul managerul Muzeului Național al Banatului, Claudiu Ilaș, managerul Operei Naționale Române din Timișoara, Cristian Rudic, concert maestru Corina Murgu precum și alți reprezentanți ai instituțiilor de cultură.

Articolul precedentDoi şoferi s-au ales cu dosare penale după ce au condus drogaţi
Articolul următorSe modernizează cu bani europeni Stația de Tratare a apei Bega

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.