Îți cumperi casa ta sau stai în chirie? Află acum ce preferă timișorenii și dacă tu ești pregătit pentru acest pas!

Ești indecis în legătură cu ce să faci pe viitor? Te întrebi dacă să mai stai un an în chirie sau dacă ar trebui deja să îți cumperi casa ta? Tot mai mulți timișoreni aleg să își cumpăre locuința lor în oraș sau în comunele limitrofe aflate într-o dezvoltare continuă. Totuși, cumpărarea unei case este o decizie importantă, mai ales când la mijloc intervine și un credit. De aceea, mai jos găsești un ghid te ajută să afli dacă ești pregătit sau nu de cumpărarea unei locuințe.

Iată cum poți afla dacă ești pregătit sau nu pentru o astfel de investiție!

Nu cumpăra o casă dacă:

  • Ești presat de alții

Poate ești sfătuit și încurajat de familie sau de prieteni să-ți găsești locul și să-ți cumperi ceva al tău, dar asta nu înseamnă că trebuie să o faci dacă nu ești pregătit.

  • Nu ai planuri clare de viitor

În cazul în care nu ești încă hotărât dacă vrei sau nu să rămâi în Timișoara, este recomandat să mai aștepți, pentru a vedea cum evoluează lucrurile. După ce ți-ai cumpărat o locuință, va fi mult mai greu să faci schimbări foarte mari, precum mutatul în alt oraș din motive persoanle sau profesionale.

  • Doar pentru că poți face un împrumut

Ai mers la bancă și ai aflat că poți beneficia de un împrumut frumos cu care să-ți cumperi casa visurilor tale? Ține cont că astfel de decizii trebuie analizate foarte bine înainte, căci factori precum situația ta financiară și cheltuielile adiționale nu trebuie neglijați.

  • Ai alte datorii

Datoriile nu sunt de neglijat și trebuie să fii atent să nu se adune prea multe. Dacă ai mai făcut împrumuturi mari în trecut, pe care acum le plătești cu dificultate, ar fi mai bine să aștepți până la achitarea lor.

 

Ești pregătit să îți achiziționezi propria locuință dacă:

  • Te simți pregătit

Cumpărarea unei locuințe reprezintă un pas important în viața fiecărui om. De aceea, dacă simți că a venit momentul pentru a-l face și pregătit din punct de vedere financiar și emoțional pentru a te stabili într-un loc, atunci nu ezita!

  • Este echitabil

Cumpără apartamentul sau casa doar după ce ai studiat cu atenție atât finanțele personale, cât și piața imobiliară și ai hotărât că vei face o afacere bună și nu vei ieși în pierdere foarte mult.

  • Îți dorești să-ți personalizezi locuința

Nu are rost să investești prea mult în ceva care nu îți aparține, cu atât mai mult cu cât unii proprietari s-ar putea să nu vadă cu ochi buni schimbările pe care le aduci locuinței lor. În momentul în care ai casa ta, poți investi liniștit și poți alege orice design îți place. Poți decora și redecora într-o mulțime de moduri diferite, de la mobilă până la covoare. Dacă ai rămas în pană de idei sau vrei să te asiguri că achiziționezi numai produse de calitate vezi aici oferta pentru astfel de piese de mobiler și lasă-te inspirat!

  • Ai parte de securitate la muncă

Dacă ești sigur pe locul tău de muncă și pe câștigurile viitoare, este o idee bună să îți cumperi o locuință. Așa, în loc să plătești chiria, îți poți achita împrumutul.

  • Vrei să-ți dezvolți o afacere acasă

Dacă ți-ai propus să-ți deschizi un birou sau o afacere acasă, vei avea de câștigat prin scutirea plății unei chirii în plus.

Așadar, ia în calcul fiecare aspect și cumpără-ți locuința visurilor tale numai dacă ești pregătit. Casă sau apartament? Rămâne la alegerea ta.

 

Sursă foto: Shutterstock

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here