Județul Timiș va avea centru de colectare, sortare și depozitare a legumelor și fructelor

Spread the love

Județul Timiș va avea centru de legume și fructe. Este vorba despre un proiect pilot aflat în lista de investiții pe anul 2017 pentru bugetul propriu al județului Timiș.

Potrivit reprezentanților CJ Timiș, centrul va fi un loc unde producătorii agricoli pot veni cu legumele pentru a fi colectate, sortate și depozitate. Vor fi centre dotate cu camere frigo, cu spații destinate fructelor și legumelor, pentru a fi depozitate în condiții optime, în recipiente speciale, vor fi camere de sortare.

Proiectul vizează crearea, pe parcursul acestui an, a unui unui centru-pilot de colectare legume-fructe, cu perspectiva realizării în anii următori a mai multor astfel de centre, în funcție de necesitatea și specificul județului nostru.“Pentru lansarea acestui proiect avem în vedere îmbunătățirea și dezvoltarea activității din sectorul agricol și înțelegem astfel ca, prin realizarea acestor centre de colectare și depozitare a legumelor și fructelor, să venim cu precădere în sprijinul micilor întreprinzători agricoli din mediul rural”, spune vicepreședintele CJ Timiș, Roxana Iliescu.

Proiectul este finanțat din bugetul Consiliului Județean Timiș. Astfel, vor fi alocate 4,5 milioane lei pentru realizarea proiectului pilot (strategie, studiu de fezabilitate, proiect tehnic și realizare). În plus, vicepreședintele Roxana Iliescu a solicitat o colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara, în vederea stabilirii unei strategii reale.

(Foto: arhivă)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here