Kosovari, prinși după ce au trecut frontiera verde! Călăuza lor a fost reținută în vama Moravița

Spread the love

Poliţiştii de frontieră timișeni au depistat patru cetăţeni din Kosovo care au încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde, călăuziți de un cetățean sârb.

Cei patru kosovari, între care și un copil de 8 ani, au fost prinși în apropierea frontierei cu Serbia, în localitatea Gherman, județul Timiș.

”Persoanele respective aveau asupra lor documente eliberate de autorităţile din Kosovo, iar pentru că nu îşi justificau prezenţa în zonă au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt doi bărbaţi și o femeie din Kosovo, cu vârste cuprinse între 28 şi 33 de ani și un minor în vârstă de 8 ani”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Kosovarii au declarat că au trecut frontiera din Serbia, pe jos, peste câmp, pentru că îşi doreau să ajungă în Austria, dar aveau interdicție să intre în spațiul Schengen. Aceștia au mai declarat că au apelat la sprijinul unui cetăţean sârb care s-a oferit să-i ajute să ajungă în Austria, urmând să îi plătească suma de 3.500 de euro.

Poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravița, l-au identificat şi reţinut pe cetățeanul sârb, în vârstă de 41 de ani, care i-a sprijinit pe cei patru cetăţeni din Kosovo.

În cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii din Kosovo, respectiv de trafic de migranți pentru cetățeanul sârb.

Totodată, cei patru cetăţeni din Kosovo au fost preluaţi de autorităţile de frontieră sârbe în baza acordului de readmisie.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here