limenas

O vizită pe „Insula de Smarald” a Greciei nu înseamnă doar plajă şi baie în apa azurie. Sejurul petrecut aici nu ar fi complet fără gustul autentic grecesc – iar aceasta înseamnă localităţi pitoreşti, mâncare delicioasă, situri arheologice, parfumul inconfundabil al vegetaţiei mediteraneene.

Odata ajunsi pe pitoreasa insula greceasca, Agentia de turism Ultramarin va propune sa explorati micul paradis pe indelete: veti fi uimiti de istoria, traditiile si farmecul pe care il veti regasi in fiecare colt al insulei.

Limenas – este capitala insulei Thassos, principalul port, unde puteti vizita teatrul antic, biserici, ruinele orasului, frumoasele imprejurimi. Capitala „Insulei de Smarald” se află în partea de nord a insulei, într-o zonă înconjurată de vegetaţie deasă, munţi acoperiţi de pini şi plantaţii de măslin ce dau un aer pitoresc zonei.

panagia

Satul Panagia – aici puteti vizita fabrica de ulei de masline, biserica Panagia , tavernele, varful Ypsario. Aici se află cel mai bătrân măslin din Thassos, cea mai veche biserică de pe insulă şi tot aici gospodinele păstrează tradiţia dulceţurilor de nuci verzi sau de smochine din care puteţi gusta pe săturate.

potos

Potos – un sat in care tavernele sunt pline toată noaptea , iar localnicii impreuna cu turisti organizeaza dansuri pe plaja. Este locul ideal unde puteţi practica sporturi nautice, sau dacă nu, măcar să le admiraţi stând confortabil pe plajele cu nisip fin şi auriu.

manastirea

Manastirea Arhanghelului Mihail – un loc spectaculos si linistit. Există o legendă, care spune că în timpul dominaţiei turceşti, otomanii au încercat să distrugă aşezământul monahal. Un soldat a intrat în templu pentru a-i otrăvi apa, dar în acel moment a fost trăznit de Arhanghelul Mihail şi a murit pe loc. Izvorul din interiorul templului a dispărut, iar apa a început să curgă printre pietre. Legenda mai spune că această apă are puteri vindecătoare, iar cel care va bea din ea se va însănătoşi.

aliki

Siturile arheologice Aliki si cariera de marmura – o intreaga istorie! Cei care ajung aici spun că Aliki este una dintre cele mai pitoreşti aşezări din insula Thassos. Aici puteţi regăsi magia Greciei, neschimbată de trecerea anilor şi puteţi petrece timp de neuitat savurând peisajele unice.

Detaliile excursiilor Agentiei de turism Ultramarin în Thassos, pe întreaga perioadă a verii, le găsiţi aici: http://www.ultramarintm.ro/sejururi/cu-autocarul-p87.html.

Articolul precedentVIDEO: Ziua Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene Române sărbătorită în avans la Timișoara
Articolul următorBiserica română îl cinstește pe Sf. Ilie. Tradiții și obiceiuri populare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.