Laura Chindriș, consilier local ALDE Timișoara: ”Doar 1 milion de euro atras de Primăria Timișoara din 79 milioane disponibile pentru reabilitare energetică”

Laura Chindriș, consilier local ALDE Timișoara și expert fonduri europene, trage un semnal de alarmă și aduce în atenția timișorenilor proiectele finanțate din fonduri europene. Acestea sunt doar două la număr spune Luara Chindriș, care mai susține că multitudinea de proiecte contractate despre care vorbea și se lăuda primarul Nicolae Robu, nu există.

”Desigur că mă privește și pe mine ca pe orice timișorean să trăiesc într-un oraș dezvoltat din toate punctele de vedere, cu standarde de trai cât mai ridicate. Lucrez de multă vreme cu bani europeni și știu ce se poate face cu aceștia, care sunt liniile pe care se poate aplica și cât de repede se pot obține. Mare mi-a fost mirarea să văd că administrația Robu are semnate doar două contracte de finanțare cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, ambele pe reabilitare blocuri și cam atât. Cumulat pe ambele proiecte cer un milion de euro din 37, 8 milioane disponibile doar pentru reabilitarea energetică a blocurilor din Timișoara. Unde mai punem la socoteală faptul că nu au pus nici un proiect pentru reabilitare a clădiriilor publice, puteau fi investiți peste 42 milioane de euro în reabilitarea de școlii, licee, grădinițe, unități sanitare sau alte clădiri publice.Toți banii europeni pe care Timișoara i-a ratat îi vom vedea investiți în orașele cu primari mai harnici din Vestul țării.Trebuie să spunem timișorenilor acestor lucruri. Până acum mare parte din realizările făcute au fost pe proiecte obținute în perioada de dinaintea mandatului domnului Robu. Norocul domnului Robu că a venit la tăiat de panglici.
Tot ce vă spun sunt informații publice, dacă aveți vreun dubiu, vă rog să intrați pe site-ul adrvest.ro la sectiunea stadiul implementării, și din păcate îmi veți da dreptate. ”, a spus Laura Chindriș- consilier local ALDE Timișoara.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here