Legendarul Lipan Țăndărică susține educația și cultura timișoreană la invitația Universității Agricole și a Aeroportului Traian Vuia

Ovidiu Lipan Țăndărică a sosit pe Aeroportul Internațional Timișoara ”Traian Vuia”, unde a ținut o scurtă conferință, împreună cu rectorul USAMVB, Cosmin Popescu.

”Suntem onorați și emoționați că am reușit ca împreună cu aeroportul Traian Vuia și cu susținerea unui mare roman și om de cultură Ovidiu Lipan Țăndărică să realizăm acest proiect important. Prin tot ceea ce vrem să facem în aceste zile la Timișoara susținem cultura, sportul, arta și educația și excelența în educație. Vor fi două trei zile fierbinți și pline de evenimente, întâlniri importante la nivel de municipiu. Toate acestea pentru Timișoara, pentru județul Timiș, pentru România. Studenții și echipa de rugby au realizat o regie extraordinară pentru a arăta că în viață există armonie și frumusețe printr-un flashmob pe esplanada aeroportului. O universitate a științelor vieții, așa cu este USAMVB Timișoara, susține viața, educația, arta sportul cultura tot ceea ce este important pentru om și oraș”, a spus rectorul de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timișoara.

”Sunt foarte încântat că mă aflu iarăși la Timișoara, sufletul și inima Banatului, unde am avut marea bucurie să trăiesc o parte din adolescență, în perioada anilor 74 -77. Timișoara este o mega a multiculturalității, un oraș deschis unde trăiesc în armonie românii cu maghiarii, germanii, bulgarii, italienii, cetățenii arabi sau rromi etc. Toate etniile trăiesc în bună înțelegere și formează un reactor atomic cultural, la Timișoara. Aici se întrepătrund culturile, aici există o unitate și o formă de a trăi în armonie. Asta înseamnă să trăiești multicultural, să împărtășești sărbătorile celorlalte etnii și să participi cu drag la ele. Sperăm să rămânem într-un echilibru energetic continuu. În aceste zile, vom găsi o energie și entuziasm și forță de unitate care deja îmi dau un anumit fior. Mă bucur mult. Vom face și o vizită la ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului. Vom trecem în revistă partea culturală a Timișoarei cu teatrul maghiar, german și român. Există o emulație extraordinară aici. Sunteți extraordinari”, a spus legendarul artist Ovidiu Lipan Țăndărică.

Științele vieții și importanța lor în educația tinerilor, precum și implicarea constantă a principalilor actori din mediul cultural și sportiv în susținerea unei educații de calitate constituie tematica de discuție abordată de către rectorul USAMVB, prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu și Ovidiu Lipan Țăndărică, într-un asemenea eveniment organizat în parteneriat cu Aeroportul Internațional Timișoara ”Traian Vuia”.

Probabil cel mai cunoscut toboșar român, Ovidiu Lipan Țăndărică este născut în 31.01.1953 la Iași și are o carieră prodigioasă în muzică legându-și printre altele destinele de două formații legendare, Phoenix și Roșu și Negru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here