Liceeni din Patrulele de Reciclare din Lugoj au ecologizat orașul

Cele 3 licee din Lugoj care participă la programul national de educație de mediu Patrula de Reciclare au reușit să-și scape orașul de peste 3000 kg de deșeuri electrice dăunătoare, într-o singură zi!

Sâmbătă, 26 noiembrie, profesorii coordonatori și agenții echipelor de la Colegiul Național ”Coriolan Brediceanu”, Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” și Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” au organizat o acțiune de informare prin care au ajutat oamenii din oraș să înțeleagă cât de periculoase pot fi deșeurile de echipamente electrice și electronice și i-au convins să trimită la reciclare 3 tone de aparate electrice defecte sau vechi.

Dacă ar fi fost păstrate prea multă vreme în case sau birouri sau, și mai grav, aruncate la groapa de gunoi sau în spații publice, aceste deșeuri ar fi putut periclita sănătatea oamenilor sau contamina surse vitale – apa, aerul, solul.“Suntem mândri că facem parte din acest program. Prima acțiune ne dă curajul să continuăm. Cetățenii au folosit toate modalitățile despre care le-am vorbit sau au aflat din presă pentru a scăpa de deșeuri: au adus la punctul de colectare din școală, au sunat la TelVerde și au folosit chiar și aplicația DEEECollect“ a declarat Maria Magdalena Purdea (Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște”).

Am fost împreună ne-am simțit bine și, în acelasi timp, am făcut ceva util. Doamnelor, domnilor, plecăciune pentru gestul „verde!” mulțumește Suporterilor prof. Daniela Mariana Popovici (Colegiul Național ”Coriolan Brediceanu”).

Consider esențială implicarea civică în formarea tinerilor. Am colaborat foarte bine cu celelalte echipe si ne-am bucurat si de sprijinul reprezentanților locali ai programului. Vom continua. Vrem ca județul Timiș să se claseze printre primele 3 pe țară la această ediție” se simte îndreptățit să spere Nicolae Sebastian Rotariu (Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”).

Patrulele timișene au motive de optimism – dacă exemplul celor din Lugoj este urmat de cât mai multe orașe din județ, poate cantitatea de deșeuri electrice colectate de către Suporteri – cetățeni, instituții, școli, firme, va aduce echipei locale unul din premiile naționale la care speră de multă vreme.

Timișul este județul unde s-a lansat proiectul-pilot și unul dintre cele 7 județe în care s-au desfășurat toate edițiile programului. Aici, în județul Timiș, există 7 dintre cei 14 profesori coordonatori ”veterani” – care au participat la toate edițiile și au contribuit la succesul programului, pe parcursul anilor. Vă invităm să citiți prima ”poveste” (aici) a unuia dintre profesorii timișeni cei mai dedicați cauzei educației de mediu – un episod special din seria prin care onorăm cele mai frumoase exemple de perseverență în voluntariat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here