Primăria Timișoara a lansat licitația pentru lucrările de execuție aferente proiectului „Reabilitare fațade, acoperiș și tâmplărie la Liceul Pedagogic Carmen Sylva”.

Fiind monument istoric, detaliile arhitecturale vor fi tratate cu mare atenție, pentru a se păstra caracterul arhitectural al imobilului. Lucrările vizează reabilitarea pereților exteriori în mod unitar, hidroizolarea și termoizolarea fațadei, iar tâmplăria exterioară va fi restaurată folosind același tip de material ca și cel existent.

Pentru siguranța elevilor, structura de lemn a acoperișului va fi tratată cu substanțe care să îl protejeze de incendii, iar consolidarea întregii structuri a clădirii se va face acolo unde este necesar.

Liceul a fost construit în anul 1903 și nu respectă, în acest moment, cerințele de eficiență energetică. Reabilitarea termică a fațadelor și a acoperișului va produce economii operaționale de aproximativ 390.000 lei în fiecare an. Astfel, costurile investiției vor fi acoperite în 15 ani, conform documentației. Calculele au la bază costurile pentru energie, aferente anului 2020.

Am făcut în 2021, ca administrație, plăți record de peste 30 de milioane de lei pentru investițiile în infrastructura educațională a orașului Timișoara și alte 4 milioane de lei pentru reparații punctuale. Vom investi, în continuare, în viitorul copiilor noștri și în 2022”, anunță viceprimarul Ruben Lațcău.

Valoarea estimată pentru contractul de execuție este de 5.850.202,04 lei (TVA inclus). Durata de execuție este de 12 luni.

Societățile interesate au termen până în data de 3 februarie 2022, ora 15:00, să-și depună ofertele. Anunțul poate fi vizionat aici: https://www.e-licitatie.ro/pub/procedure/view/100178893/

Articolul precedentCreşte din nou numărul cazurilor de COVID! Astăzi au fost raportate peste 1.100 de infectări
Articolul următorUn timişorean a murit după ce a intrat cu maşina pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un tir

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.