Licitația pentru desemnarea furnizorului în cadrul programului „Cornul şi laptele”, în întârziere

Licitaţia pentru programul „Cornul şi laptele” în Timiș va fi organizată într-un final. Șeful Consiliului Județean, Sorin Grindeanu, a anunțat că licitația pentru desemnarea furnizorului este în întârziere. CJ se ocupă de contractarea unei firme care să aprovizioneze cu produse alimentare unităţile şcolare din județ.

Reamintim, încă din vară preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a cerut angajaţilor din subordine să se ocupe de organizarea noii licitaţii pentru ca programul să nu fie întrerupt la începutul anului viitor. Licitaţia a început din luna aprilie, însă contractul nu a fost încă atribuit. Potrivit lui Sorin Grindeanu, contractul trebuie încheiat pe o perioadă de patru ani. “Sumele  sunt destul de mari, de ordinul milioanelor de euro, decontate de APIA. Începutul anului școlar să  nu ne prindă cu sincope. Am primit asigurările din partea celor responsabili din CJ că este vina exclusivă a personalului din CJ”, spune preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Grindeanu.

Astfel, trași la răspundere de către conducere sunt angajatii CJ, pentru lipsa organizării noii licitații. Procedurile interne pentru organizarea licitației au întârziat mai bine de două luni.“Nu am reuşit să facem această licitaţie mai rapid pentru că nu au fost proceduri interne updatate la necesităţi. De fapt era vorba de lipsa de proceduri interne. De exemplu, în momentul în care cineva de la Achiziţii pleacă în concediu, nu răspunde nimeni. Cine a preluat o lucrarea indiferent de scopul acelei achiziţii publice o duce până la capăt, iar dacă acea persoană pleacă în concediu lucrurile sunt îngheţate, ceea ce este anormal. Tocmai de aceea din 1 noimebrie o dată cu schimbarea organigramei vor veni proceduri noi, va fi un regulament de ordine internă nou”, explică Sorin Grindeanu, președintele CJ Timiș.

(Foto: arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here