Primăria scoate la licitație construirea unei noi clădiri pentru Școala Gimnazială 13, care va avea și o sală de sport.

Obiectivul general al proiectului, promovat prin GAL Freidorf, este îmbunătățirea nivelului educațional prin creșterea accesului și participării la educația timpurie/învățământ primar și secundar, precum și reducerea abandonului școlar.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: asigurarea calitativă şi cantitativă a spaţiilor şi dotărilor necesare activităţii educaționale, creșterea numărului de participanți la procesul educațional. Proiectul va asigura atât calitativ, cât şi cantitativ spaţiile şi dotările necesare funcţionării activităţii educaționale pentru 613 elevi.

Acest demers reprezintă o soluție atât la problema educației cât și la cea segregaționistă: prin investiția într-o nouă infrastructură educațională se va garanta accesul la educație a unui număr suplimentar semnificativ de elevi, iar îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a orelor de curs prin crearea unor spaţii moderne de învăţământ va contribui la reducerea riscului de părăsire timpurie a școlii. Pe termen lung, efectele benefice ale proiectului sunt: îmbunătăţirea condiţiilor de desfășurare a activităților educaționale; extinderea capacităţii şcolilor; promovarea sportului în şcoli prin realizarea sălii de sport; creşterea nivelului de educaţie al locuitorilor, în special cei din Zona Urbană Marginalizată (ZUM) Freidorf.

Din punct de vedere funcţional, clădirea nouă se împarte în 2 zone: o zonă cu spaţii de învăţământ şi o zonă cu sală de sport şi spaţii adiacente acesteia:

  • PARTER: 3 săli de clasă, vestiare, grupuri sanitare, o sală de sport cu suprafața de 164 mp, o centrală pentru detecţie incendiu.
  • ETAJ:  tribună,  hol,  4 săli de clasă,  grupuri sanitare. În total, vor fi 7 noi săli de clasă.

Proiectul va fi co-finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea estimată a lucrărilor:  2.735.154,95 lei fără TVA. Valoare totală a proiectului este de 4 milioane de ei, fără TVA (3.990.241,11 lei).

Articolul precedentSchimbări majore în secțiile ATI de la Spitalul Victor Babeș din Timişoara! Primăria face noi investiţii
Articolul următor(Re)descoperiți frumusețile Timișului! Consiliul Județean a lansat un tur virtual interactiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.